Netflix investeert in de toekomst met originele content

Netflix gaat nog meer de schulden in, maar met een goede reden. Het bedrijf gaat met nog meer originele content in de toekomst investeren.

Netflix is duidelijk een nieuwe weg ingeslagen. Het bedrijf was een van de eerste grote spelers op de streaming-markt en kon daardoor makkelijker grote films en series te pakken krijgen. Ondertussen zijn er een flink aantal streamingdiensten bijgekomen, vaak zelfs van content-leveranciers zelf. Daarmee is het voor Netflix nog moeilijker geworden om wereldwijd een degelijke collectie van films en series aan te bieden. De oplossing is natuurlijk originele content, een pad waar de CEO van het bedrijf, Reed Hastings, aanvankelijk geen fan van was. Na het grote succes van House of Cards, Stranger Things en Narcos is dat echter wel de toekomst van Neflix aan het worden. Door eigen content aan te bieden kan de dienst wereldwijd dezelfde content garanderen, omdat er niet met een ander bedrijf onderhandelt moet worden over licenties. Dat is namelijk vaak het probleem bij Netflix, dat het bedrijf films enkel kan licenseren voor een handjevol landen, waardoor de Netflix bibliotheek per land enorm kan verschillen. Nederlanders hoeven echter niet te klagen, want uit onderzoek blijkt dat wij het beste aanbod aan films hebben.

Maar goed, er komt dus nog meer originele content aan. Dit jaar stak de dienst al een recordbedrag in zijn eigen producties, en dat wordt volgend jaar alleen maar extremer. Deze week kwam namelijk het nieuws naar buiten dat Netflix nog eens $800 miljoen toe gaat voegen aan zijn al significante schuld om nog meer originele content te produceren. Daarmee overschrijdt de schuld van de streamingdienst  de $3 miljard. Daarmee heeft het bedrijf echter absoluut geen problemen. Het investeert juist in de toekomst. Het is de bedoeling dat de dienst binnenkort meer dan 50% uit eigen content bestaat. Dan hebben we het over films, talkshows, series en reboots van oude franchises.

Normaliter zouden we dit jammer vinden, want op een bepaalde manier gaan we hiermee juist terug naar hoe het vroeger was, en wordt Netflix gewoon een eigen zender met zijn eigen content. Het is helaas echter gewoon onmogelijk in de huidige industrie om een dienst te maken waar de consument de meeste grote films en series kan kijken, simpelweg omdat de taart in teveel stukjes moet worden verdeeld. Gelukkig hoeven we niet te klagen, want de originele content van Netflix is doorgaans ijzersterk. Bovendien staan er nog steeds veel films op. Uit recent onderzoek bleek dat er meer dan honderd van de 250 beste films van iMDB op Netflix staan.

Bron: films.nu