Fernando Ricksen bij Ronaldo gevolgd door filmmakers

Crowdfunding van documentaire ‘Fernando Ricksen – de Finale Strijd’ in gang

Madrid, 19 oktober – Fernando Ricksen is op uitnodiging van Ronaldo naar Madrid gevlogen en heeft daar een ontmoeting gehad met de stervoetballer. De oud-international en oud-speler van Oranje werd exclusief gevolgd door de camera voor de documentaire ‘Fernando Ricksen – De Finale Strijd’ waarvoor een crowdfundactie is gestart via www.cinecrowd.com/fernandoricksen.

Fernando Ricksen, vergezeld door zijn vrouw Veronika en dochtertje Isabella, werd door Ronaldo uitgenodigd om in de privé-skybox van de wereldster naar de Champions League wedstrijd Real Madrid tegen Legia Warschau te kijken. Fernando wordt sinds afgelopen zomer gevolgd door documentairemaker Ronald Top en zijn biograaf Vincent de Vries die bezig zijn met een documentaire over de oud-voetballer die aan ALS lijdt. Tijdens zijn bezoek aan Ronaldo werd Fernando ook gefilmd.

Fernando Ricksen: “Het was de grote droom van mijn dochter Isabella: Cristiano Ronaldo ontmoeten. Gisteren was het zover, bij Real Madrid, na afloop van het duel met Legia Warschau. Een moment om nooit te vergeten. Het wedstrijdshirt dat ik van hem heb gekregen, zal ik voor altijd koesteren.”

De documentaire geeft een exclusieve inkijk in zijn leven en toont onopgesmukt de verwoestende gevolgen van zijn ziekte. Fernando wil de dodelijke spieraandoening een gezicht geven en anderen motiveren nooit op te geven. Hij wil daarom niet wegduiken maar onomwonden tonen wat de ziekte met hem doet. Er is een crowdfunding gestart door de filmmakers, via www.cinecrowd.com/fernandoricksen kunnen mensen in ruil voor hun bijdrage onder meer tickets voor de premiere bemachtigen.

Vechtlust
Vlak voor zijn diagnose, drie jaar geleden, heeft Fernando samen met schrijver Vincent de Vries het boek Vechtlust uitgebracht. In deze bestseller – tevens gekozen tot Sportboek van het Jaar – vertelt hij pijnlijk eerlijk over zijn voetbalsuccessen, het grote geld, zijn onverzadigbare lust naar vrouwen en zijn strijd tegen alcohol en drugs. Onder de titel Fighting Spirit is zijn biografie ook verschenen in Groot-Brittannië. Over Fernando verscheen verder de glossy ‘Fernando’. Dit magazine komt binnenkort ook in Schotland uit. Vincent de Vries werkt aan een vervolgboek waarin het leven met de ziekte aan bod komt.

Bron: CineCrowd
Foto: Ronald Top