Regisseur Roel Reiné maakt Engelstalige film over VOC-schip de Batavia

Regisseur Roel Reiné gaat in 2018 een Engelstalige film draaien over het VOC-schip de Batavia. Dat heeft het Britse bureau The Pr-factory woensdag gemeld.

Batavia’s Death Song vertelt over de noodlottige eerste reis van het schip naar de Oost, het handelsgebied van de VOC.

Tijdens de tocht liep de Batavia op de klippen bij de Australische westkust. Zestig mensen stierven de verdrinkingsdood. De meeste opvarenden wisten zich eerst nog te redden op de Abrolhos-eilanden, maar daar ontstonden opstanden en moordpartijen. Muiters vermoordden 125 overlevenden.

Het is de tweede film die Reiné over de Gouden Eeuw van Nederland gaat draaien. Vorig jaar kwam zijn epos Michiel de Ruyter uit, over de heldhaftige admiraal die voor Nederland grote successen op de Engelsen behaalde.

Het was in Nederland een van de best bezochte bioscoopfilms van 2015 en de Michiel de Ruyter werd verkocht aan meer dan dertig landen.

Paul Verhoeven

Batavia’s Death Song maakt de regisseur weer met producent Klaas de Jong en scenarist Lars Boom. Welke acteurs in de film gaan spelen is nog niet bekend.

Eerder probeerden andere regisseurs ook al een film over de Batavia te maken. Onder meer Paul Verhoeven was lang bezig met een verfilming van het boekBatavia’s Graveyard, maar dit plan liep spaak.

Roel Reiné gaat eerst in 2017 nog onder meer een film draaien over de Friese vorst Redbad.

Bron: nu.nl