Floortje Dessing wint Gouden Televizier-Ring 2016

Floortje naar het einde van de wereld heeft de Gouden Televizier-Ring 2016 gewonnen. Floortje Dessing versloeg Geer en Goor: zoeken een hobby! en Penoza. Dessing kreeg 64 procent van de stemmen. In haar speech zei ze dat ze het niet zonder haar team had gekund.

Met tranen in haar ogen: “Ik heb gewoon een Ring gewonnen! Ongelooflijk!’. We maken dit programma met een heel klein team, dus dit is het bewijs dat je met iets kleins iets groots kan maken. ik ben intens dankbaar. Dit is de mooiste Ring die ik in m’n leven zal krijgen.”

Op het Gouden Televizier-Ring-gala heeft Chantal Janzen de prijs gekregen voor beste tv-presentatrice. Zij won de Zilveren Televizier-Ster Presentatrice voor de derde keer op rij.

Bij de mannen ging de prijs naar RTL Late Night-presentator Humberto Tan. Ook hij had al een Zilveren Televizier-Ster thuis staan. Hij won de prijs twee jaar geleden ook al.

Voor het eerst werden er dit jaar ook prijzen uitgereikt voor de beste televisie-acteur en -actrice. Hollywoodactrice Famke Janssen reikte de Zilveren Televizier-Ster Acteur uit aan Thom Hoffman. Hij is onder meer bekend van de SBS-serie Dokter Tinus.

Bij de actrices ging de prijs naar Angela Schijf (Flikken Maastricht).

De Gouden Stuiver voor beste kinderserie was voor Pauls puber kookshow. Paul de Leeuw kon de prijs zelf niet in ontvangst nemen, omdat hij in het theater stond. Janny van der Heijden van Heel Holland Bakt nam hem namens De Leeuw in ontvangst.

Pip Pellens won de talent-prijs. Zij speelde in GTST en won vorig jaar Dance, Dance, Dance.

Bron: Televizier/NOS/Broadcast Magazine