Uitreiking Klokhuis Wetenschapsprijs tijdens tweede editie InScience – Dutch International Science Film Festival

Tijdens de kinderopening van InScience vindt de uitreiking plaats van de Klokhuis Wetenschapsprijs, de nieuwe prijs van Jeugdprogramma Het Klokhuis (NTR). Uit 35 inzendingen, afkomstig van universiteiten en umc’s in Nederland, zijn 6 onderzoeken genomineerd. De prijs richt zich op wetenschappelijk onderzoek, dat relevant en interessant is voor kinderen op de basisschool. De kinderopening van wetenschapsfilmfestival InScience is op woensdag 2 november in Nijmegen.

Over de Klokhuis Wetenschapsprijs
Het doel van de prijs is om een breed en jong publiek bekend te maken met wetenschappelijk onderzoek in Nederland. Er zijn 35 onderzoeken ingezonden afkomstig van verschillende Nederlandse universiteiten en umc’s. De prijs wordt in 2016 voor het eerst uitgereikt. Het Klokhuis bekroont met deze wetenschapsprijs interessant en relevant wetenschappelijk onderzoek voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Aan het onderzoeksgebied van het winnende onderzoek wordt een wetenschapsaflevering van Het Klokhuis gewijd.

Nominaties
De winnaar wordt gekozen door een kinderjury en door de redactie van Het Klokhuis. De kinderjury bestaat uit 16 leerlingen uit groepen 7/8 van Gelderse basisscholen.  Uit 35 inzendingen zijn 6 onderzoeken genomineerd die kans maken op de eerste Klokhuis Wetenschapsprijs.  De genomineerde onderzoeken zijn afkomstig van Tilburg University (2), Universiteit van Amsterdam, Wageningen University & Research, Universiteit Twente, VUmc en AMC Amsterdam. (Bijlage I: nominaties onderzoeken Klokhuis Wetenschapsprijs 2016).

Kinderopening InScience
De Klokhuis Wetenschapsprijs wordt uitgereikt tijdens de Kinderopening van InScience op woensdagmiddag 2 november om 15:00 uur in LUX Nijmegen. De opening wordt gepresenteerd door de nieuwe Klokhuis-presentatrice Eva Cleven. Naast de uitreiking van de prijs zal er tijdens de opening een nieuwe wetenschapsaflevering van Het Klokhuis in première gaan op het witte doek.

Dit programma is in samenwerking met Science Centre NEMO.

Tickets
Vanaf 13 oktober start de kaartverkoop en staat het programma online. Tickets: www.insciencefestival.nl of aan de kassa van LUX Nijmegen.

InScience is het grootste wetenschapsfilmfestival van Nederland dat zich richt op het snijvlak tussen wetenschap, maatschappij en kunst. Het programma bestaat uit wetenschapsfilms, debatten, een educatieprogramma voor jongeren en kunst. De tweede editie van het festival vindt plaats van 2 tot en met 6 november in LUX, Nijmegen.

Bron: InScience