Drie nieuwe themaprogramma’s op IDFA

Met trots presenteert IDFA drie nieuwe themaprogramma’s die aankomend IDFA te zien zijn: The Quiet Eye, Shifting Perspectives en Assembling Reality. Deze programma’s bieden je een unieke kijk op de wereld, zetten je aan het denken en nodigen uit tot discussie.

The Quiet Eye
In het programma The Quiet Eye wordt de slow documentary onderzocht, waarin de beleving van tijd zoals deze in de werkelijkheid wordt ervaren het uitgangspunt vormt. Carl Honoré, schrijver en wereldwijd boegbeeld van de slow beweging, opent het programma op donderdag 24 november.

Shifting Perspectives
Shifting Perspectives kijkt naar de eeuwenoude historische relaties tussen Afrika, Europa en de Verenigde Staten, die de verhoudingen in onze huidige wereld nog altijd beïnvloeden. Centrale vragen daarbij zijn: wat bepaalt hoe we kijken naar en nadenken over ras en identiteit? En: vanuit welk perspectief doen we dat?

Assembling Reality
In Assembling Reality staat de montage van documentaire centraal. Tijdens het festival zullen er verschillende internationale, toonaangevende editors aanwezig zijn om te praten over hun rol bij het construeren van het documentaire verhaal. Met o.a. Frederick Wiseman.

Programma en kaartverkoop
Het volledige programma verschijnt donderdag 3 november online, als bijlage bij de Volkskrant én in de app: IDFA 2016. De kaartverkoop voor Vrienden van IDFA start op donderdag 3 november om 12.00 uur en voor iedereen op maandag 7 november om 19.00 uur.

Bron: IDFA