Programma Cinekid compleet en online kaartverkoop van start

Cinekid, het film-, televisie- en nieuwe mediafestival voor de jeugd, presenteert met trots het volledige programma van de 30ste verjaardagseditie. Ook start vandaag om 17.00 uur de online kaartverkoop voor het festival. Cinekid vindt plaats op de Westergasfabriek en in The Movies in Amsterdam van 15 t/m 21 oktober 2016.

Het festival omvat alle aspecten van de media-industrie voor een jong publiek en biedt naast kwalitatieve media ook workshops en masterclasses waarin kinderen zelf aan het werk gaan. Cinekid vertoont meer dan 100 bijzondere films en televisieprogramma’s en creëert met de meest innovatieve tools, games, installaties en apps de grootste digitale speeltuin van Europa: het MediaLab.

Een greep uit het programma van 2016:

Film
De 30ste editie van Cinekid wordt onder andere gevierd met de vertoning van Stand by Me. De klassieker, gebaseerd op het boek van horrorschrijver Stephen King, verscheen precies 30 jaar geleden in de Nederlandse bioscopen.
In de Beste Kinderfilm Competitie draait Cinekid weer diverse internationale titels zoals de komedie Niet te doen! uit Frankrijk, avonturenfilm Tsatsiki, zijn vader en de olijvenstrijd uit Zweden en de thriller Kom op, ga mee! uit Slovenië.
MediaLab
Met het thema Story Factory: Machines between software and hardware wordt er in het MediaLab dit jaar gekeken naar de manier waarop verhalen worden verteld en beleefd. In de virtual reality-installatie Treehugger beleven kinderen bijvoorbeeld het verhaal van een levensgrote boom microscopisch dichtbij. En bij de Fernweh Opera kunnen kinderen volledig opgaan in een romantische 3D-operavoorstelling over een ster die verliefd wordt op de mens.

Cinekid biedt ook diverse workshops en masterclasses aan waarin kinderen onder leiding van professionals en BN’ers uit de mediawereld zelf aan de slag kunnen.

Televisie
Binnen de televisieprogrammering gaan er diverse jeugddocumentaires en tv-series in première, met  producties van onder andere Dokument Junior, Titaantjes, Kids & Docs, Mensjesrechten en Nu of Nooit!, Het Klokhuis en Zapp Your Planet.

Talent of the Year: Instagram-ster fetching_tigerss
Cinekid vindt het belangrijk om jong talent te steunen. Daarom is de titel Talent of the Year in het leven geroepen. Ieder jaar wordt een bijzonder talent geselecteerd om mee te denken over het programma van het eerstvolgende festival.

Annegien Schilling, ook wel bekend als fetching_tigerss, is de eerste titelhouder. Via haar succesvolle Instagramaccount deelt ze kunstzinnig bewerkte portretten van haarzelf met haar volgers. Op haar YouTube kanaal laat ze haar publiek zien hoe ze te werk gaat. ‘Ook dit jaar besteden we weer ruime aandacht aan de verschuiving van televisie naar online en social media. Annegien is een eigentijds voorbeeld op dit gebied en we zijn van mening dat zij een onmisbare bijdrage zal leveren aan de invulling van ons programma.’-Sannette Naeyé, algemeen directeur Cinekid.

Annegien participeert in verschillende programmaonderdelen op het festival. Tijdens de prijsuitreiking op 22 oktober 2016 zal ze ook de publieksprijs uitreiken voor Beste Nieuwe Media Productie.

Cinekid op Locatie
Naast het festival in Amsterdam, kunnen kinderen tijdens de herfstvakantie in ruim 35 filmtheaters in Nederland terecht voor een speciaal Cinekid programma. Bekijk hier alle locaties.

Cinekid for Professionals
Het programma voor volwassenen, Cinekid for Professionals, is online te vinden via www.cinekid.com. Het industry event organiseert onder andere de Professionals Conference met dit jaar sprekers van PBS Kids en Dreamworks. Ook hosten ze het Media Literacy Seminar, waarbij wordt ingegaan op de invloed van media op culturele identiteitsvorming van kinderen. Daarnaast wordt het European Film Forum gehouden, ter gelegenheid van 25 jaar Creative Europe.

Bron: Cinekid