Filmwereld slaat handen ineen voor nieuwe filmmakers

Op het Nederlands Film Festival is de tweede editie van De Ontmoeting gelanceerd. Dit financieringstraject voor korte films vergroot de zichtbaarheid van nieuwe filmmakers. Nieuw talent krijgt niet alleen de kans op een eigen productie, maar wordt meteen voorzien van een publiek én de garantie om samen te werken met al gevestigde namen. De inschrijvingen voor deze editie zijn vanaf nu geopend via www.ditisdeontmoeting.nl.

De eerste editie van De Ontmoeting was een groot succes. De vijf gerealiseerde films liepen uiteen van een dansfilm, een mixed media documentaire en films gebaseerd op actuele gebeurtenissen in binnen- en buitenland. Daarmee heeft dit project bewezen dat er in Nederland een schat aan nieuw talent is dat een plek zoekt voor vooruitstrevende producties. De Ontmoeting streeft ernaar zulke makers de mogelijkheid te bieden hun ideeën te realiseren. Voor de nieuwe editie wordt dan ook samengewerkt met toonaangevende partijen: VPRO DORST, 3LAB, Mindshakes, BosBros en Submarine Channel.

In Nederland zijn ruim 20.000 mensen werkzaam in de audiovisuele industrie. Daar komen jaarlijks nog eens talloze afgestudeerden bij. En dat terwijl het publiek maar het werk van een handjevol mensen ziet. De Ontmoeting wil daar verandering in brengen. Door nieuwe makers de kans te geven hun ideeën verder uit te werken en door te denken over het distributietraject. Zo krijgt Nederlands filmtalent bij een gegarandeerd publiek en krijgt het publiek meer nieuwe verhalen van eigenzinnige vertellers. Kijk voor meer informatie op ditisdeontmoeting.nl & https://www.facebook.com/ditisdeontmoeting.  Deelnemers kunnen zich nu al aanmelden voor de tweede editie via ditisdeontmoeting.nl

Bron: De Ontmoeting