Charlotte Spronk wint Filmproducenten Nederland Award 2016

Charlotte Spronk heeft de Filmproducenten Nederland Award 2016 gewonnen. Uit handen van juryleden Frank Hoeve (BALDR Film) en Laurette Schillings (Topkapi Films) ontving de HKU-studente vanmiddag tijdens het Nederlands Film Festival de FPN Award voor de door haar geproduceerde afstudeerfilm Mijn kleine grote broer. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Filmproducenten Nederland (FPN) en bestaat uit een bedrag van € 5.000,- . Naast de winnaar waren Eva Verweij en Loes Koomen (Grijs is ook een kleur) en Thom Arends (Eigen) genomineerd.

Uit het juryrapport: “Charlotte was een van de weinige aanmeldingen van de HKU en maakt veel indruk door het tonen van haar kwetsbaarheid en twijfels, iets dat ook onlosmakelijk met het producentschap verbonden is. De producties waar ze aan werkt kennen een grote persoonlijke noodzaak en we vinden het bewonderenswaardig dat ze op geheel eigen wijze een samenwerking in het buitenland heeft gevonden. Als Charlotte haar ambities volgt zal de industrie er een geduchte concurrent bij krijgen.”

Filmproducenten Nederland wil door het uitreiken van de FPN Award jong productietalent stimuleren om inhoud te geven aan het vak van producent. De producent als ondernemer, motor en maker staat hierbij centraal. Genomineerden moeten duidelijk aantonen dat het vak meer inhoudt dan het regelen van zaken en het financieren van de film. Dit jaar koos de FPN-jury ervoor door te vragen naar de ambities voor de toekomst; hoe wil de student het te winnen bedrag inzetten en hoe zal dit bijdragen aan de ontwikkeling van het creatieve ondernemerschap. Persoonlijke en inhoudelijke kennis, sturing en betrokkenheid zijn hierbij onontbeerlijk.

Het is het achtste jaar dat de Filmproducenten Nederland Award wordt uitgereikt. Eerdere winnaars waren producentenduo Tessa Beijer & Julia Rombout , Juul op den Kamp & Chris Stenger, Layla Meijman, Niek Teunissen, Wim Boven & Casper Eskes, Guusje van Deuren, Floor Houwink ten Cate & Jemima van der Tholen en Constant van Panhuys & Derk-Jan Warrink.

Bron: FPN