VIJF DEBUUTFILMS GENOMINEERD VOOR DE EUROPEAN DISCOVERY 2016 – PRIX FIPRESCI

Tijdens het Oldenburg Internationaal Film Festival in Duitsland heeft de European Film Academy de nominaties aangekondigd voor de EUROPEAN DISCOVERY – Prix FIPRESCI, een award die jaarlijks in samenwerking met de internationale federatie van filmcritici wordt toegekend aan een jonge regisseur voor een eerste lange speelfilm.

De vijf genomineerde films zijn voorgedragen door een commissie bestaande uit de EFA Board Members Dagmar Jacobsen (Duitsland) en Angeles González-Sinde (Spanje), filmmaker Tom Sommerlatte (Duitsland) die in 2015 genomineerd was, deskundige Mihai Chirilov (Cluj FF, Roemenie), en de FIPRESCI vertegenwoordigers Isabelle Danel (Frankrijk), Krzysztof Kwiatkowski (Polen), en Neil Young (UK). Op uitnodiging van het festival kwam de commissie in Oldenburg bijeen en besloot tot de volgende nominaties:

EUROPEAN DISCOVERY 2016 – Prix FIPRESCI: NOMINATIES

DOGS – CAINI
van Bogdan Mirica (Roemenie, Frankrijk, Bulgarije, Qatar)

LIEBMANN
van Jules Herrmann (Duitsland)

SAND STORM – SUFAT CHOL
van Elite Zexer (Israël, Frankrijk)

THE HAPPIEST DAY IN THE LIFE OF OLLIE MÄKI – HYMYILEVÄ MIES
van Juho Kuosmanen (Finland, Duitsland, Zweden)

THIRST
van Svetla Tsotsorkova (Bulgarije)

De European Film Academy feliciteert de genomineerden. De meer dan 3000 EFA members zullen de uiteindelijke winnaar kiezen. De European Discovery 2016 – Prix FIPRESCI wordt uitgereikt tijdens de European Film Awards Ceremony op zaterdagavond 10 december in Wroclaw, de Europese Culturele Hoofdstad 2016. Live te volgen via www.europeanfilmawards.eu.

Bron: EFA