4 oktober: Focus op Groen congres

Benieuwd hoe je groener kunt draaien en duurzamer kunt opereren in jouw vakgebied? Ga naar het eerste Focus op Groen congres over duurzaam produceren van tv, films, events en andere mediaproducties.

Met gastsprekers als Andy Ridley (Earth Hour/Circle Economy), Aaron Matthews (BAFTA), documentairemaakster Bernice Notenboom, producent  Gijs Kerbosch en Paul Römer. Ook Els Rientjes (Green Film Making met de steun van het Nederlands Filmfonds) zal aanwezig zijn met een ‘green pitch’ waar verschillende vernieuwende leveranciers geïntroduceerd worden.

Met pitches, praktische voorbeelden (ledlicht, cloudregie) en inzichten. Je praat met interessante filmregisseurs, beleidsmakers, producenten, programmamakers en festivalorganisatoren in Studio 4 op het Mediapark.

Focus op Groen nodigt je uit op dinsdag 4 oktober vanaf 12.30 uur in Studio 4, Media parkboulevard 11 in Hilversum. Toegang is gratis, maar je moet je wel aanmelden. Je kunt ook alvast de website bekijken voor meer informatie.

Andy Ridley, Earth Hour & CEO Circle Economy
Andy Ridley is de oprichter van Earth Hour. Dit werd een wereldwijd succes en is uitgegroeid tot een beweging in meer dan 7000 steden en 162 landen. Andy weet als geen ander hoe hij de digitale media moet inzetten om miljoenen mensen te bereiken en te laten participeren.

Aaron Matthews, BAFTA
Aaron Matthews is als sustainable manager  bij de BAFTA (De British Academy of Film and Television Arts ) verantwoordelijk voor het uitdragen en verder ontwikkelen van de
CO² calculator Albert, die speciaal is ontwikkeld voor de media-industrie. Het merendeel van de programma’s van BBC, ITV en SKY gebruikt Albert.

Paul Römer, NTR
Paul Römer is algemeen directeur van de NTR en heeft duurzaamheid hoog in het vaandel  De NTR is al een aantal jaren serieus bezig met duurzaam produceren o.a. in samenwerking met de filmwereld. Hij haalde de Co2 calculator naar Nederland en samen met de andere publieke omroepen wordt er aan een Nederlandse variant gewerkt.

Gijs Kerbosch, 100 % HALAL
Producent Gijs Kerbosch van 100 % HALAL is een van de pioniers van duurzaam produceren in de mediabranche. 100% Halal maakt films, documentaires en commercials.

Bernice Notenboom, beroepsavonturier en klimaatjournalist
Bernice gaat op extreme expedities om het veranderende klimaat een gezicht te geven. Met haar fascinerende documentaire Sea Blind creëert ze een ‘eye opener’ voor onze zeeblindheid.

Peter Smith, wereldverbeteraar
Je hebt haar vast wel gezien; de plastic Madonna op de Olympische Spelen. Dit 3D-geprinte beeld bestond uit gerecycled zwerfafval. Peter Smith is een Amsterdamse kunstenaar en fotograaf en houdt zich bezig met het bestrijden van plastic zwerfafval.

Jan Douwe Kroeske, dagvoorzitter
Jan Douwe Kroeske heeft jarenlange ervaring in de media- en duurzaamheidswereld. Daarnaast zet hij zich in als presentator bij de publieke en commerciële omroepen. Ook is hij initiatiefnemer van duurzaamheidsplatform SummerLabb. Met hun paviljoen trekken zij het hele land door om een sneakpreview te geven van een toekomst vol verrassingen en vernieuwingen.

Els Rientjes (Green Film Making met de steun van het Nederlands Filmfonds), benadrukt het belang van gebundelde krachten: “We moeten in de film- en televisiesector echt de handen in elkaar slaan. Daarom is een congres als Focus op Groen 2016 van NPO Groen en iMMovator zo belangrijk. Ik nodig jullie allemaal uit en raad jullie tevens aan aanwezig te zijn die dag.” Els zal tijdens het eerste ‘green pitch’-moment verschillende vernieuwende leveranciers introduceren die o.a. een alternatief kunnen bieden voor de vervuilende dieselgeneratoren op de set.

Heb je interesse in dit congres? Registreer je direct hier.
Kijk op de website voor het uitgebreide programma.

Wanneer:
4 oktober 2016

Tijd:
12.30 – 17.30 uur

Locatie:
Studio 4
André van Duinboulevard
Hilversum