Genomineerden NFF Studentencompetitie bekendgemaakt

Twee dagen voor de start van de 36e editie van het Nederlands Film Festival zijn de nominaties voor de NFF Studentencompetitie bekendgemaakt. Het NFF is dé gelegenheid voor tal van eindexamenstudenten om hun film voor het eerst op het witte doek aan een groot publiek te presenteren. 39 afstudeerfilms zijn geselecteerd en te zien op het festival en maken kans op drie verschillende prijzen: de Tuschinski Award voor beste afstudeerfilm, de Dioraphte Award voor een opvallend en onderscheidend crewlid en de Filmproducenten Nederland Award voor de beste afgestudeerde producent van het afgelopen jaar. Aan alle prijzen is een geldbedrag van €5.000,- verbonden.

De genomineerden voor de NFF Studentencompetitie 2016 zijn:

Tuschinski Award

CAVELLO van Sven Bresser, HKU
–  NEGEN TWEE van Merijn van den Brand, AKV|St.Joost
THE ORIGIN OF TROUBLE van Tessa Pope, Nederlandse Filmacademie

De Tuschinski Award wordt mede mogelijk gemaakt door Pathé Theatres B.V. en gaat naar de beste afstudeerfilm.

Dioraphte Award
Malu Janssen voor de regie van EIGEN, Nederlandse Filmacademie
– Sebastian Mulder voor de regie van NATURE: ALL RIGHTS RESERVED, HKU
– Alice Wong voor de regie van RECONSTRUCTING REALITY, Design Academy Eindhoven

De Dioraphte Award wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Dioraphte en gaat naar een crewlid dat zich op opvallende en bijzondere wijze weet te onderscheiden.

Filmproducenten Nederland Award

– Thom Arends (waarvan te zien op het NFF: EIGEN), Nederlandse Filmacademie
– Loes Komen en Eva Verweij (waarvan te zien op het NFF: GRIJS IS OOK EEN KLEUR), Nederlandse Filmacademie
– Charlotte Spronk (waarvan te zien op het NFF: MIJN KLEINE GROTE BROER), HKU

Deze award wordt mede mogelijk gemaakt door Filmproducenten Nederland en gaat uit naar de beste pas afgestudeerde producent.

Jury & winnaars
De Tuschinski- en Dioraphte Award worden toegekend door een jury die bestaat uit scenarioschrijver Marjolein Beumer, animator en illustrator Joost Lieuwma, producenten Floor Onrust en Joost Seelen en Claartje Opdam, projectmanager tentoonstellingen EYE. Producenten Frank Hoeve (BALDR Film) en Laurette Schillings (Topkapi Films) vormen de jury voor de Filmproducenten Nederland Award.

De NFF Studenten Awards worden uitgereikt tijdens de Talentdag gedurende de Nationale Filmconferentie op maandag 26 september om 15:00 uur in de Stadsschouwburg Utrecht.

De 36e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van 21 t/m 30 september in Utrecht. Tickets voor de films geselecteerd voor de NFF Studentencompetitie en de talrijke andere filmvertoningen en evenementen zijn te bestellen via www.filmfestival.nl.

Bron: Nederlands Film Festival