De avond van het (on)verfilmbare boek + Lost in la Mancha op 17 september in EYE

Tijdens de Boekenparade wijden EYE en SLAA een avond aan de boekverfilming. In aanwezigheid van Gustaaf Peek (Godin), Peter Buwalda (Bonita Avenue) en Peter Verstraten (Universiteit Leiden). Aansluitend de documentaire Lost in La Mancha, over Terry Gilliams worsteling met Don Quichot.

“’Een boekverfilming is als het aantrekken van een nat badpak: koud, klef, het wringt en past net niet.’ (Peter Buwalda)

Leent ieder boek zich voor adaptatie naar het grote scherm of blijven sommige boeken onverfilmbaar? Waarom zijn klassiekers als Catcher in the Rye en Joe Speedboot nog niet verfilmd? EYE en SLAA wijden er een avond aan, met als gasten film- en literatuurwetenschapper Peter Verstraten (Universiteit Leiden), journalist en schrijver Peter Buwalda (Bonita Avenue) en auteur en scenarioschrijver Gustaaf Peek (Godin). De avond wordt gepresenteerd door Lotje IJzermans.

Aansluitend is de documentaire Lost in La Mancha te zien, over de vloek die rust op Terry Gilliams pogingen om Miguel de Cervantes’ vertelling Don Quixote te verfilmen. Noodweer, drooggevallen bankrekeningen, spontane hernia’s en andere ongemakken teisteren cast en crew, maar ex-Python-lid Gilliam (Life of Brian, Brazil) weigert – in beste Quichot-stijl – zich bij de feiten neer te leggen.

Binnenkort gaat Gilliams achtste poging van start om de avonturen van de koene ridder en zijn trouwe dienaar Sancho Panza te verfilmen.

De Avond van het (on)verfilmbare boek wordt georganiseerd in samenwerking met CPNB.

www.eyefilm.nl/onverfilmbaar

De avond van het (on)verfilmbare boek + Lost in la Mancha
zaterdag 17 september, 19.00

Bron: EYE