Voor NBF-leden: 30% korting op kaarten bij het Arab Camera Festival

NBF-leden krijgen 30% korting op tickets voor het Arab Camera Festival, dat plaatsvindt van 29 september tot en met 2 oktober (m.u.v. speciale kaarten). Tickets kunnen via de website www.arabfilmfestival.nl worden gekocht of bij de festivalkassa. Vertoon van de NBF-ledenpas is verplicht bij inloop van de zaal.

Arab Camera Festival is een artistieke vrijplaats waar een genuanceerd beeld van de culturele, politieke, sociale en artistieke situatie in Arabische landen wordt getoond en films worden geprogrammeerd rondom actuele thema’s van de Arabische gemeenschap in Europa. Arab Camera schept hiermee ruimte voor een open dialoog over kunst, mensenrechten, emancipatie en politieke vrijheid in Arabische landen en in Europa en specifiek in Nederland.

Twee uitgelichte films

Barakah Meets Barakah (openingsfilm) op 29 september, 19.30u
Romantische comedy uit Saoedi-Arabie. Dit is een van de weinige films die ooit in Saoedi-Arabie gemaakt is (na o.a. het bekende Wadjda, over een meisje dat wil fietsen in een land waar dat verboden is voor vrouwen) dus die verdient onze aandacht, uit een land dat als zeer conservatief bekendstaat en waar geen bioscopen zijn. Deze film toont een jonge man en vrouw die elkaar ontmoeten en elkaar beter proberen te leren kennen, en daarvoor proberen ze een weg te vinden in de wereld van strikte man/vrouwsegregatie en gechaperonneerd daten die Saoedi-Arabië is.

Hair op 1 oktober, 16.00u

Deze film gaat over drie jonge vrouwelijke karatekampioenen uit Iran die allemaal doofstom zijn. Ze worden uitgenodigd om deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen in Duitsland. De Iraanse autoriteiten vinden dit geen probleem, zolang ze hun haar en nek maar bedekken. Deze kafkaeske film is van de hand van Mahmoud Ghaffari, die in eigen land al diverse prijzen heeft gewonnen.

Meer informatie over het programma is te vinden via www.arabfilmfestival.nl.

Bron: Arab Camera Festival