Vechtershart genomineerd voor Prix Europa

De achtdelige BNN-dramaserie Vechtershart, die eind 2015 te zien was op NPO 3, is genomineerd voor de prestigieuze Prix Europa. De dramaserie dingt mee in de categorie TV Fictie. De prijzen voor Europa’s beste tv-, radio- en online producties worden in oktober dit jaar uitgereikt in Berlijn.

Vechtershart speelt zich af in de fanatieke wereld van de vechtsport en boksscholen. Waldemar Torenstra (één van de bedenkers van de serie) vertolkt de rol van Nick Roest, een voormalig K1-kampioen, die na vier jaar gevangenisstraf vrijkomt. Nick is in de bak beland door een geweldsdelict, waarbij ook zijn jongere broer, advocaat David Roest (Benja Bruijning) betrokken was. Nick is vastbesloten zich in de sportschool van zijn vader terug te knokken naar de top van de vechtsport. Naast Waldemar en Benja hebben onder anderen Imanuelle Grives, Werner Kolf, Johan Leysen, Martijn Fischer, Peter Paul Muller en Kenneth Herdigein rollen in de serie.

Vechtershart is een coproductie van BNN en Endemol Shine. Het schrijfteam bestaat uit Pieter Bart Korthuis, Maaik Krijgsman, Franky Ribbens en Chris Westendorp. De regie is in handen van Lourens Blok en Tomas Kaan. Momenteel wordt gewerkt aan het tweede seizoen van Vechtershart, dat in het voorjaar van 2017 te zien is bij BNN op NPO 3.

Bron: BNN/Broadcast Magazine