VCA seminar: ‘Immersive Sound’ – Wat heeft Dolby Atmos te bieden voor de Nederlandse film?

Wil je alles te weten komen over fantastisch geluid en een geheel nieuwe publieksbeleving door Immersive Sound in Dolby Atmos?

Kom dan op zaterdag 24 september naar het seminar die de VCA (vereniging van geluidsmensen) organiseert over ‘Immersive Sound’. Immersive Sound is een term die nieuwe ‘3D surround sound formats’ beschrijft, waarbij gebruik gemaakt wordt van tientallen speakers verspreid door de ruimte om de luisterervaring te vergroten.

Één van de partijen die dit nieuwe geluidsformat aanbiedt is Dolby Atmos. Zo werd de Nederlandse film ‘Holland – Natuur in de Delta’ al in Dolby Atmos gemixt. Wordt dit format de nieuwe standaard?

Tijdens het seminar worden vragen besproken als: Wat heeft immersive sound te bieden? Wat zijn de valkuilen? En wat kunnen we er in Nederland mee?

Deze vragen worden o.a. besproken door Graham Daniel en Adam Daniel (UK) van Point1Post. Deze vader en zoon uit Engeland zijn de twee re-recording mixers van de film ‘Holland – Natuur in de Delta’.

Graham Daniel heeft meer dan 40 jaar ervaring in postproductie en werkte met vooraanstaande regisseurs als Stanley Kubrick, Ridley&Tony Scott en Danny Boyle. Hij heeft meer dan 150 speelfilms gemixt en ontving 4 BAFTA nominaties. Zijn zoon Adam Daniel is sinds 16 jaar Re Recording Mixer en heeft onder de vleugels van Ray Merrin (The Shining, Alien) het vak geleerd. Hij heeft meer dan 100 films op zijn naam staan en is tegenwoordig ook actief als sound editor.

Ook zullen Peter Oskam en Erik Langhout aanschuiven om hun ervaringen te delen over het Nederlandse gedeelte van het geluidsontwerp van ‘Holland – Natuur in de Delta’. De moderator van het programma is Jaim Sahuleka (voorzitter VCA).

Sprekers
Graham Daniel en Adam Daniel (UK) – re-recording mixers van de film ‘Holland – Natuur in de Delta’
Gerben Kuipers – Eigenaar Cinemec Utrecht (Het Dolby Atmos Premiere theater)
Jaim Sahuleka – Voorzitter VCA & moderator
Peter Oskam & Erik Langhout – Geluidsontwerpers en foley artist van de film ‘Holland -Natuur in de Delta’

Programma
09:00   inloop met koffie/thee
09:15   zaal open
09:30   start programma
12:00   napraten in de bar van Cinemec

Tickets
Kaarten voor het seminar kosten 35,- en zijn te verkrijgen via Eventbrite. VCA-leden krijgen gratis toegang, maar dienen zich wel te registreren via Eventbrite. Zie https://www.eventbrite.nl/e/tickets-vca-seminar-immersive-sound-wat-heeft-dolby-atmos-te-bieden-voor-de-nederlandse-film-27484251135.

Deelnemers aan de Nationale Filmconferentie kunnen via de online-kassa van het Nederlands Film Festival een gratis kaart bestellen. Let op: er is voor NFc-pashouders slechts een aantal kaarten beschikbaar, dus wacht niet te lang als je erbij wilt zijn. Zie voor meer informatie: https://www.filmfestival.nl/profs_nl/evenementen/seminar-immersive-sound-dolby-atmos-en-de-nederlandse-film-2016.

Locatie
Het seminar vindt plaats in Cinemec Utrecht (Google Maps). We adviseren met klem om met het openbaar vervoer te komen. Bij Cinemec stopt de trein (halte Utrecht Leidsche Rijn. Rijdt 2x per uur vanuit Utrecht CS). En er gaan bussen vanaf Utrecht. Zie ook: https://www.cinemec.nl/over/locatie-utrecht/. Na het seminar kom je met Bus 28 van Cinemec direct naar de Stadsschouwburg (reistijd 25 minuten).

NCE masterclass
Aansluitend aan het VCA seminar vindt in de Blauwe Zaal van de Stadsschouwburg de NCE masterclass 2016 plaats met Joe Walker, ACE. Daarna is er van 17:00-19:00 een borrel voor professionals. Kaarten bestellen voor de masterclass kan via deze link: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-masterclass-joe-walker-ace-20122925211.

We hopen jullie te zien in Utrecht!

Hartelijke groet,
VCA-bestuur