De Proeftuin tijdens het NFF op maandag 26 september

Wegens succes geprolongeerd! In samenwerking met Scriptbank organiseert het NFF ook in 2016 weer een speciale festivaleditie van De Proeftuin.

De Proeftuin is een succesvol concept voor makers die in een veilige omgeving en in samenspraak met andere makers een filmplan willen ontwikkelen en hun netwerk willen verbreden. Tijdens gestructureerde brainstormrondes krijg je als maker in De Proeftuin een schat aan feedback en ontdek je met welke andere makers je zou willen samenwerken. Veel makers hebben in eerdere edities de basis gelegd voor een korte film, One Night Stand of speelfilm.

VOOR WIE?
Makers die net klaar zijn met hun opleiding en/of graag een netwerk willen opbouwen. Aanmelden is mogelijk voor scenaristen en regisseurs van fictieprojecten – bij voorkeur mét een plan, maar het mag ook zonder. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor documentaireprojecten.

AANMELDEN
Er is plaats voor 20 filmplannen van regisseurs die een scenarist zoeken óf voor scenaristen die een regisseur zoeken, en voor 20 scenaristen en regisseurs die nog een plan zoeken. Als je je wil aanmelden, hebben we het volgende van je nodig:

1. Een filmplan (indien dat er al is), maximaal 2 tekstpagina’s, in PDF. Wil je het script van je korte film of een moodboard laten zien, dan kun je dat meesturen. Het wordt echter niet besproken;
2. Een actueel cv (PDF);
3. Een korte toelichting op de vraag wie of wat je zoekt (PDF).

Stuur alles vóór 12 september 17.00 uur in één mail naar info@scriptbank.nl.

SELECTIE
Na de aanmelding vindt er een selectie plaats om ervoor te zorgen dat er voor iedereen aan iedere tafel interessante gesprekspartners zitten. De selectie wordt op 15 september bekendgemaakt. Pas dan hoef je te betalen. Daarmee wordt dan ook de aanmelding definitief. Ter voorbereiding krijg je vervolgens toegang tot de informatie over alle projecten.

KOSTEN
Deelname aan De Proeftuin én de daarop aansluitende netwerklunch kost € 35 euro. Betaling verloopt via Scriptbank. Voor de andere onderdelen van de Talentdag kun je kaartjes bestellen via de website van het NFF.

Voor meer informatie en aanmelding kun je terecht op deze website.

Bron: Scriptbank