Waldstille geselecteerd voor New Directors Competitie San Sebastian

Waldstille van regisseur Martijn Maria Smits is geselecteerd voor het San Sebastian International Film Festival en beleeft daar haar wereldpremière in de New Directors competitie voor eerste en tweede speelfilms. Waldstille* maakt daarmee kans op de Kutxabank-New Directors-prijs ter waarde van €50,000.

Waldstille is Martijn Maria Smits’ tweede lange film en is geproduceerd door  Stienette Bosklopper van Circe Films. De film vertelt het verhaal van Ben die na een aanrijding waarbij hij de dood van zijn vriendin veroorzaakt in de gevangenis belandt. Als hij na langere tijd terugkeert naar zijn geboortedorp Waldstille, wordt hij geconfronteerd met zijn verbitterde schoonfamilie die de voogdij over zijn dochtertje Cindy heeft gekregen. Ben is echter vastbesloten om het contact met Cindy zo snel mogelijk te herstellen.

Tijdens het San Sebastian International Film Festival wordt ook nog een aanzienlijk aantal andere Nederlandse (co)producties gepresenteerd. Zo is de minoritaire coproductie Oscuro Animal* van de Colombiaanse filmmaker Felipe Guerrero (NL coproducent: Viking Film) geselecteerd voor de Zabaltegi/Tabakalera-sectie. En binnen het speciale retrospectief-programma The Act of Killing: Cinema and Global Violence worden vertoond: El Olvido* van Heddy Honigmann (producent: Cobos Films), Paradise Now* van Hany Abu-Assad (producent: Augustus Film), Heli* van Amat Escalante (NL coproducent: Lemming Film), The Look of Silence van Joshua Oppenheimer en Sergei Loznitsa’s Maidan* (NL coproducent: Atoms and Void).

De 64e editie van het San Sebastian International Film Festival vindt plaats van 16 t/m 24 september: www.sansebastianfestival.com

*films zijn ondersteund door het Filmfonds.

Bron: EYE international