NCE Masterclass met Joe Walker, ACE op zaterdag 24 september

Tijdens het Nederlands Film Festival organiseert de NCE dit jaar voor de zesde keer een internationale masterclass. Niemand minder dan Joe Walker, ACE zal op zaterdag 24 september aanstaande de eregast van de NCE zijn.

Opgeleid tot componist aan de universiteit van York, werd Joe Walker vooral bekend als vaste editor van kunstenaar en filmregisseur Steve McQueen. Voor hem monteerde hij Hunger (2008), Shame (2011) en 12 Years a Slave (2013). Voor die laatste film werd Joe Walker onder meer genomineerd voor een Academy Award. In 2010 monteerde Walker uit 80.000 ingezonden YouTube-fragmenten de crowd-sourced film Life in a Day (Kevin Macdonald, 2011). Voor de Canadese regisseur Denis Villeneuve werkt hij momenteel aan een vervolg op Blade Runner, en monteerde hij eerder Sicario (2015) en Arrival (2016).

Onze masterclass vindt dit jaar plaats in de Blauwe Zaal van de Stadsschouwburgaan het Lucas Bolwerk in Utrecht. En natuurlijk sluiten we de masterclass traditiegetrouw weer af met een borrel.

Programma:
13u00 – 13u30   Inloop
13u30 – 15u00   Start masterclass met Joe Walker, ACE
15u00 – 15u30   Pauze
15u30 – 17u00   Vervolg masterclass en Q&A
17u00 – 19u00   Borrel in de Escherfoyer

Kaarten voor deze masterclass, à 55 euro, zijn te verkrijgen via deze link.

Deelnemers aan de Nationale Filmconferentie kunnen via de online-kassa van het Nederlands Filmfestival een kortingskaart voor deze masterclass bestellen. Wees er snel bij, want voor NFc-pashouders is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Let op: in aanloop naar deze masterclass zal de vakklas montage van de Filmacademie in de komende weken een drietal door Joe Walker gemonteerde films vertonen in de bioscoopzaal aan het Markenplein 1 in Amsterdam:

– woensdag 31 augustus, 18u30:  Shame (Steve McQueen, 2011)
– woensdag 7 september, 18u30:  Life in a Day (Kevin Macdonald, 2011)
– woensdag 14 september, 18u30:  Sicario (Denis Villeneuve, 2015)

NB: het NFF biedt dit jaar elke dag de mogelijkheid om gebruik te maken van een lunchbuffet in Zindering in de Stadsschouwburg. Als je hier gebruik van wilt maken, klik dan hier voor meer informatie.

We hopen jullie bij de filmvertoningen en de masterclass te zien!

Met vriendelijke groet,
Het bestuur van de NCE