Verkiezing Gouden Stuiver voor beste kinderprogramma wordt onafhankelijk

De Gouden Stuiver, de publieksprijs voor het beste kinderprogramma van het jaar, gaat na zestien jaar op eigen benen staan. Voortaan kan er apart voor de prijs gestemd worden op Televizier.nl/stuiver. Dat heeft de organisatie laten weten. Jeroen de Goeij, adjunct-hoofdredacteur van Televizier, vindt het goed nieuws voor jonge kijkers. “Nu kinderen alleen op het beste kinderprogramma van het afgelopen jaar hoeven te stemmen, maken we het kiezen een stuk makkelijker.”

Eerst kon men alleen stemmen op de Gouden Stuiver als men ook stemde op de andere Televizier-prijzen. “Jonge kijkers weten heel goed welk kinderprogramma je gezien moet hebben, maar hun mening over de Gouden Stuiver telde pas mee, als ze óók hadden gestemd voor de Gouden Televizier-Ring en de Zilveren Televizier-Sterren.”

En daar hadden sommige jonge kijkers helemaal geen verstand van, aangezien dit publieksprijzen voor volwassenen zijn. Nu kan dus echt iedereen – jong én oud – stemmen op de Gouden Stuiver. Wel zo eerlijk.

De verkiezing voor het beste kinderprogramma start, net als de Gouden Televizier-Ring Verkiezing, op woensdag 24 augustus en eindigt op 26 september.

De verkiezing van de Gouden Televizier-Ring, de Televizier Talent Award en de Zilveren Televizier-Sterren blijft gewoon op Televizier.nl/ring.

De uitreiking van alle publieksprijzen, dus ook van de Gouden Stuiver, vindt op donderdag 13 oktober plaats tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. AvroTros zendt het gala live uit op NPO 1.

Bron: Mediacourant