Regisseur Wim Wenders komt naar EYE voor slot Müller-expo

Regisseur Wim Wenders komt op 4 september naar EYE voor een publieksgesprek bij de director’s cut van de Until the End of the World. Deze Nederlandse première van de 4K-restauratie is eenmalig te zien op de slotdag van de tentoonstelling Master of Light – Robby Müller.

In de tentoonstelling Master of Light – Robby Müller is veel aandacht voor de hechte band tussen Wim Wenders en cameraman Robby Müller. Voorafgaand aan de vertoning van Until the End of the World (director’s cut) op 4 september wordt Wenders geïnterviewd door filmjournalist Dana Linssen. Na afloop zal er een Q&A plaatsvinden.

Until the End of the World (1991) werd in 1992 in Nederland (en ook in andere landen) uitgebracht in een door de distributeurs afgedwongen, ingekorte versie van 158 minuten. De gerestaureerde director’s cut heeft de vorm van een trilogie van 287 minuten – volgens Wenders de definitieve versie van wat hij zijn ultieme roadmovie noemt. Een van de redenen dat de film zo lang uitpakte was dat Wenders per se alle liedjes wilde gebruiken van de artiesten die hij had benaderd, onder wie U2, Talking Heads, Nick Cave, R.E.M. en Peter Gabriel.

In Until the End of the World reist een jonge  vrouw (Solveig Dommartin) de wereld op zoek naar een man (William Hurt), die achterna wordt gezeten door premiejagers. Diens felbegeerde camera registreert beelden die blinden kunnen waarnemen.

De expositie Master of Light – Robby Müller is nog tot en met 4 september te bezoeken.
Until the End of the World (director’s cut), 4 sept 13.00 in EYE, IJpromenade 1, Amsterdam.

Bron: Holland Filmnieuws