Steun van Filmfonds voor filmfestival Breda

Het Nederlands Filmfonds steunt het Bredase filmfestival BUTFF met 5000 euro. Dat meldt Dorien Eggink, één van de drijvende krachten achter het festival. Zij zegt: “Dat bedrag is ongeveer tien procent van onze volledige begroting, maar daar gaat het ons eigenlijk helemaal niet om. Wij zien in de toekenning vooral een erkenning van dat wat wij al jaren doen.”

BUTFF is een jaarlijks filmfestival dat zich richt op B-fiilms en op de genres Underground en Trash.

Een niche, zo schrijft het Filmfonds in de motivatie voor toekenning van de subsidie. Maar: “Wij juichen het toe dat BUTFF zich er sterk voor blijft maken en daarmee elk jaar een klein, maar trouw en groeiend publiek weet te vinden.”

Op die manier levert BUTFF al meer dan een decennium een bijdrage aan de diversiteit van het festivallandschap in Nederland, aldus het Filmfonds.

BUTFF vindt tussen 31 augustus en 4 september voor de elfde keer plaats in Breda. Centrale festivallocatie is de Nieuwe Veste. Daarnaast worden dit jaar voor het eerst ook films vertoond in Chassé Cinema. “Ook dat voelt als waardering”, zegt Eggink. Maar: “Het biedt vooral veel technische voordelen. In Chassé kunnen we 35 mm-films vertonen en er is DCP.” Voor digitale distributie en vertoning.

Volgend jaar hoopt BUTFF nog meer locaties in Breda bij het festival te kunnen betrekken, zodat het evenement beter zichtbaar is in de stad. “Maar dat is pas in 2017. ” Het programma van de editie van dit jaar is sinds zondag online. Kaarten zijn sindsdien te koop. Meer info: www.butff.nl

Bron: BN De Stem