Cinetree Filmfestival opent met Captain Fantastic

Het eerste Cinetree Filmfestival trapt op 22 augustus af met een speciale voorpremière van Captain Fantastic, de nieuwe film van acteur Viggo Mortensen.

Captain Fantastic gooide eerder dit jaar hoge ogen op de festivals van Sundance en Cannes. De film vertelt over hippievader Ben (Mortensen) die samen met zijn zes kinderen leeft in de dichte bossen van Noord-Amerika. Wanneer de moeder van de kinderen overlijdt, besluit Ben samen met zijn gezin hun beschermde omgeving te verlaten om de begrafenis bij te wonen.

De tragikomedie werd door veel critici al vergeleken met Little Miss Sunshine, die een paar jaar geleden een van de grote ontdekkingen van Sundance was. Captain Fantastic draait vanaf 1 september in de Nederlandse bioscopen.

Kwaliteitsfilms
Cinetree is een online filmplatform dat Hanna Verboom vorige jaar lanceerde. Bekende namen uit de cultuursector, zoals acteurs, regisseurs en filmcritici, kiezen elke maand een aantal kwaliteitsfilms uit voor de abonnees en leiden deze ook in.

Het platform organiseert van 22 tot en met 26 augustus voor het eerst het openluchtfestival Night at the Museum. Op de binnenplaats van het Amsterdam Museum aan de Kalverstraat wordt elke avond een speciale film vertoond.

Programma
22 augustus: Hanna Verboom presenteert Captain Fantastic
23 augustus: Wende Snijders presenteert The Artist
24 augustus: Martin Koolhoven presenteert Cidade de Deus
25 augustus: Humberto Tan presenteert Tanna
26 augustus: Ernst Jan Pfauth presenteert Network

Kaarten voor de speciale première van Captain Fantastic en voor de andere avonden kosten 9 euro en zijn verkrijgbaar via de site van Cinetree. De films beginnen rond 21:00 uur, rond zonsondergang. Vooraf aan de films vindt een quiz plaats en daarna zal de gastcurator de film toelichten.

Bron: Parool