Deze week in EYE

(Voor)premières Neon Bull, gerestaureerde klassieker Madeliefjes, Samuel in the Clouds en Meester Kikker.

Première Braziliaanse Neon Bull

De wilde, sensuele wereld van het rodeorijden komt tot leven in mix van sociaal-realisme en zinderende erotiek. …feeërieke momenten, die eigenzinnig zijn gechoreografeerd en op bijzondere wijze zijn vastgelegd… (****1/2 Filmkrant)

Première Sedmikrásky (Madeliefjes)

Digitaal gerestaureerde klassieker van de Tsjechische nouvelle vague-pionier Vera Chytilová uit 1966. nog steeds frisse, anarchistische satire…de meest subversieve en surreële film van de Tsjechische new wave (***** Filmkrant)

Voorpremière Samuel in the Clouds

Voorpremière nieuwe documentaire van Pieter van Eecke met Q&A regisseur o.l.v. filmjournalist Barend de Voogd (voertaal Engels). Spaans gesproken, Engels ondertiteld …indrukwekkend…visueel sterk…pakkend… (**** Filmkrant).

Première familiefilm Meester Kikker

Film van Anna van der Heide (Brammetje Baas) gebaseerd op het boek van Paul van Loon. Met Jeroen Spitzenberger, Georgina Verbaan en Bianca Krijgsman. Van de producent van Dolfje Weerwolfje, Wiplala en Minoes.

Inleiding Jaws filmjournalist Anton Damen

In het Steven Spielberg-zomerprogramma komende week o.a. een inleiding door filmjournalist Anton Damen voorafgaand aan Jaws. Op zaterdagavond is op veler verzoek een extra voorstelling van Jurassic Park ingelast.

Familiefilms The Goonies en E.T.

In het Steven Spielberg-zomerprogramma de familiefilm The Goonies (9+), ook E.T. The Extra-Terrestrial (6+) is nog te zien. Beide films zijn Nederlands ondertiteld. Op 6/8 is de Nederlands gesproken versie van E.T. te zien.

Films bij Master of Light – Robby Müller

Komende week bij de tentoonstelling Master of Light – Robby Müller Mystery Train met voorfilm Coffee & Cigarettes II van Jim Jarmusch en de Wim Wenders-films Der amerikanische Freund en Alice in den Stadten.

Bron: EYE