Openluchtvoorstellingen 2016 van Het Ketelhuis

Aanstaande zaterdag start de reeks traditionele openluchtvoorstellingen – aan de parkzijde van Het Ketelhuis. De voorstellingen beginnen als het donker genoeg is. De toegang is gratis.

Zaterdag 30 juli

Sound of Noise

Ola Simonsson & Johannes Stjärne Nilsson, 2010, Zweden/Frankrijk

Zes vrienden gebruiken een hele stad (Malmö) als een reusachtig slaginstrument. Zo ‘bespelen’ ze een operatiekamer, een bankfiliaal, een concertzaal en een elektriciteitscentrale.

zaterdag 6 augustus

Johan Primero

Johan Kramer, 2010, Nederland/Spanje

Warme komedie over een corpulente Catalaan die dagelijks met zijn in de clubkleuren geschilderde Citroën 2CV vijftig rondjes rijdt om stadion Nou Camp  van Barcelona.

zaterdag 13 augustus

Kill Bill: Vol. 1

Quentin Tarantino, 2003, VS

Eerste deel van tweeluik over zwaardzwaaiende huurmoordenares Uma Thurman die wraak zoekt. Binnen het genre van de ‘martial arts’ toont Tarantino zijn meesterschap.

zaterdag 20 augustus

Être et avoir

Nicolas Philibert, 2002, Frankrijk

Door pers en publiek omarmde documentaire registreert zorgvuldig de lessen in zomaar een dorpsschooltje in de Auvergne. De hoofdpersonen zijn allemaal universele helden gebleken.

zaterdag 27 augustus

In Bruges

Martin McDonagh, 2008, GB/VS

Hilarische zwarte komedie over twee Londense gangsters (Colin Farrell en Brendan Gleeson) die door hun baas (Ralph Fiennes) naar Brugge zijn gestuurd om onder te duiken.

zaterdag 3 september

Happy-Go-Lucky

Mike Leigh, 2008, GB

Uiterst zonnige film van Mike Leigh over dertiger Poppy (Sally Hawkins) die, steevast gestoken in vrolijke outfits, heeft besloten het leven te nemen zoals het komt in al zijn willekeur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het kantoor van Het Ketelhuis: info@ketelhuis.nl of  020 6840112.

Bron: Het Ketelhuis