Première EEN ECHTE VERMEER op NFF 2016

EEN ECHTE VERMEER, de nieuwe film van Rudolf van den Berg, gaat op zaterdagavond 24 september in première op het Nederlands Film Festival. In het bijzijn van cast en crew, waaronder Jeroen Spitzenberger, Lize Feryn, Porgy Franssen, Roeland Fernhout en Mingus Dagelet, beleeft het verhaal rond meestervervalser Van Meegeren zijn première in de Stadschouwburg te Utrecht. De 36e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van woensdag 21 tot en met vrijdag 30 september.

Han van Meegeren (Jeroen Spitzenberger), een groot schildertalent in de jaren twintig, is op slag verliefd wanneer hij de prachtige actrice Jólanka Lakatos (Lize Feryn) ontmoet. Ze blijkt echter de vrouw te zijn van Abraham Bredius (Porgy Franssen), de belangrijkste kunstcriticus van die tijd. Bredius neemt nietsontziend wraak door Han’s werk publiekelijk tot op de grond af te branden. Wanneer ook zijn vrouw en zoon hem verlaten, is Van Meegeren ten einde raad. Hij verhuist naar Frankrijk en zet alles op alles om een perfecte Johannes Vermeer te schilderen, die Bredius niet weet te onderscheiden van een authentieke Vermeer. Maar als het moment daar is staat Han voor een gecompliceerd dilemma. Neemt hij wraak op Bredius of kiest hij voor de liefde van zijn leven?

EEN ECHTE VERMEER is een film van regisseur Rudolf van den Berg ( TIRZA – Gouden Kalf Beste Regie en Beste Montage, 2010 en SÜSKIND – 2012). Het script, dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, schreef hij samen met Jan Eilander ( ANDRÉ HAZES: ZIJ GELOOFT IN MIJ, J. KESSELS). De film is geproduceerd door Reinier Selen van Rinkel Film ( LUCIA DE B., SÜSKIND, ACHTSTE GROEPERS HUILENNIET, VAN GOD LOS), San Fu Maltha van Fu Works (SÜSKIND, ZWARTBOEK, OORLOGSWINTER) en Jeroen Koolbergen van Cadenza Films (SÜSKIND, TIRZA) in coproductie met de Luxemburgse Donato Rotunno van Tarantula Productions en de Vlaamse Martin Dewitte van Living Stone.

EEN ECHTE VERMEER is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive en een bijdrage uit Suppletie van het Nederlands Filmfonds, het Belgische Taxshelter, Filmfonds Luxemburg, Abraham Tuschinski Fonds, Creative Europa MEDIA, Eurimages, Rinkel Film, Fu Works en Cadenza Films. De film wordt gedistribueerd door Cinéart en is vanaf 3 november te zien in de Nederlandse bioscopen. Naast de exclusieve rode loper première is EEN ECHTE VERMEER tevens gelijktijdig te zien tijdens een van de vele publiekspremières van het NFF.

Bron: NFF