Amsterdam Spanish Film Festival van start

Maandag begint het Amsterdam Spanish Film Festival. Sin Fin Cinema en het Amsterdam Spanish Film Festival vormen samen een Amsterdam-based platform voor filmvertoningen en distributie met de focus op Spaanse en Spaanstalige cinema.

Na succesvolle evenementen in 2015 en 2014 is daarom besloten om dit initiatief met ‘the hottest Spanish films’ ook deze zomer voort te zetten met de premières van drie Spaanse films in Amsterdam.

Films die recentelijk groot cultureel, commercieel en/of kritisch succes hebben gehad, allen op hun eigen unieke manier. De premières in juli en augustus (in het Pathé Tuschinski theater en De Filmhallen) worden professioneel geïntroduceerd,  inclusief Spaanse wijnen die na de première geserveerd zullen worden. De speciaal geselecteerde films zijn :

KIKI el amore se amor: een uitdagende komische raamvertellingen over seksuele fantasieën en fetisjen; geregisseerd, geschreven en geacteerd door Paco León, het nieuwe wonderkind van Spanje.

El Olivo: een feel-good combinatie van woede en tederheid; een drama dat de kijker al snel grijpt en niet meer los laat, heeft de mens de aarde in bruikleen of mag men plunderen wat hij wilt?

Julieta: dé nieuwe Almodóvar gebaseerd op drie kortverhalen van de Canadese Nobelprijs Alice Munro, genomineerd voor de Gouden Plan in Cannes.

Meer informatie? Zie de website van Sin Fin Cinema
Volg het Amsterdam Spanish Film Festival via social media:
Facebook page , Twitter page en Instagram page

Bron: Moviescene