HKU Media presenteert nieuwe generatie storytellers

De eindexamenexpositie Exposure’16 van HKU Media opent donderdag 30 juni aan de Oudenoord 700. De storytellers van de toekomst presenteren er hun afstudeerprojecten in Photography, Audiovisual Media, Graphic Design, Image and Media Technology (IMT), Illustration en Animation. De afstudeerders combineren hun scherpe blik op de wereld met creatief vakmanschap. Dit levert visueel sterke verhalen op die het verschil maken. De eindexamen-expositie is gratis toegankelijk van 30 juni t/m 3 juli.

Franka Wiggers geeft met haar installatie ‘Heim’ een kijkje in de belevingswereld van iemand die lijdt aan dementie. We zien de realiteit ten onder gaan aan de ontwrichtende kracht die dementie heeft op de persoon zelf en de omgeving. Met een reeks poëtische scènes uit het leven van dementerenden, probeert Franka een antwoord te krijgen op de vraag of dementie een lange lijdensweg is of een geduldig afscheid.

Jotte den Dulk neemt je in haar documentaire ‘Tabee’ mee in de pijn van het afscheid nemen. Jacques en Anneke wonen al tientallen jaren op dezelfde boerderij die generaties lang in het bezit is van de familie van Anneke. Nu het onderhoud van het huis en de bijbehorende camping te zwaar is geworden en niemand in de familie de boerderij wil overnemen, is het huis verkocht. ‘Tabee’ kun je zien op 30 juni om 16.45 uur, 1 juli om 14.10 en 17.00 uur met vraag-en-antwoordsessie, 2 juli om 13.30 uur en 3 juli om 15.20 uur.

Virtual reality en krijgsgevangenen
Met hun ‘Virtual Reality Experience’ pionieren Mike Rotz en Joost Jordens in hun vakgebied Animation. Laat je door hen meenemen de materialistische wereld uit, de spirituele in. Ervaar de echtheid van de virtuele rust. Tom Jager zet zich in zijn eindwerk ‘The Veil’ juist af tegen virtual reality, gadgets en andere technologische extensies die ons, meent Tom, juist weghouden van werkelijke tevredenheid en emotioneel welbevinden.

Fotograaf Lion van den Brand verdiept zich in zijn familiegeschiedenis, die evenzoveel versies als familieleden lijkt te tellen. Hij onderzocht drie generaties en de gevolgen van de oorlog in ‘Prisoners of war, a point of view’. Deze en andere projecten zijn vanaf 30 juni te zien op de HKU-locatie Oudenoord.

HKU Media Exposure’16: waar en wanneer
Preview afstudeerwerk op:
exposure.hku.nl/media
Locatie eindexamenexpositie: Oudenoord 700, Utrecht
Openingstijden: Donderdag 30 juni 15:00 – 20:00 uur (16.00 uur: officiële opening), Vrijdag 1 juli 10:00 – 20:00 uur, Zaterdag 2 juli 10:00 – 17:00 uur, Zondag 3 juli – 10:00 – 17:00 uur.

Website Exposure

Bron: HKU