Openingsfilm 36e editie Nederlands Film Festival: DE HELD

De wereldpremière van DE HELD geeft op woensdag 21 september 2016 het startsein voor de 36e editie van het Nederlands Film Festival.

De regie van de verfilming van DE HELD, de met lovende recensies ontvangen literaire thriller van Jessica Durlacher, is in handen van Menno Meyjes. De sterrencast die verwelkomd wordt op de openingsavond van het NFF bestaat uit Monic Hendrickx, Fedja van Huêt, Daan Schuurmans, Kitty Courbois, Hans Croiset, Susan Visser, Thijs Boermans en Suus de Nies.

Sara Silverstein is net met haar familie uit LA teruggekeerd in Nederland. Ze is nooit in aanraking gekomen met geweld, dus als haar zoon zich aanmeldt bij de US Marines voelt Sara zich machteloos en verpletterd. Dan wordt ze aangevallen door een vreemde man en komt haar vader plotseling te overlijden. Als vlak daarop haar gezin slachtoffer wordt van een gewelddadige inbraak, bereikt de dreiging een hoogtepunt. Houdt dit alles verband met het mysterieuze oorlogsverleden van haar vader? Sara moet de familiegeschiedenis ontrafelen om te ontdekken wie hen bedreigt en tegelijkertijd een manier vinden om haar familie bij elkaar te houden.

De onheilspellende thriller DE HELD is een productie van Millstreet Films. Jessica Durlacher en Menno Meyjes schreven samen het scenario. De film is mede tot stand gekomen dankzij de Telescoopregeling van het Nederlands Filmfonds, de VPRO en CoBO en de Netherlands Film Production Incentive. Distributeur Dutch FilmWorks brengt DE HELD vanaf 29 september a.s. uit in de Nederlandse bioscopen.

De wereldpremière van DE HELD tijdens de officiële openingsavond van het NFF vindt plaats op 21 september in de Stadsschouwburg Utrecht. Parallel daaraan presenteert het festival een feestelijke publiekspremière van de film.

Het 36e Nederlands Film Festival vindt plaats van woensdag 21 t/m vrijdag 30 september 2016.

Foto: Martijn van Gelder