Winnaars Keep an Eye Filmacademie Festival – lichting 2016

In september 2015 pitchten ze hun projecten nog bij de NBF Netwerkborrel tijdens het Nederlands Film Festival en nu zijn hun films klaar. Op maandag 27 juni presenteerde lichting 2016 hun afstudeerfilms tijdens het het Keep an Eye Filmacademie Festival in EYE. Tijdens het festival werden verschillende prijzen uitgereikt. De NBF feliciteert de winnaars en wenst alle studenten veel succes met het maken van nieuwe films!

Golden Gate Commercial Award 2016 gaat naar Sam du Pon
Sam du Pon wint de Golden Gate Commercial Award voor de commercial Trente Secondes. De jury bestond uit Pieter Scheltema, Bart Heijboer, Rogier Hesp, Bas Pinkse, Sebastiaan Roestenburg en Jacques Vereecken. De prijs is bestemd voor de cameraman van de beste commercial en bestaat uit een reis voor de winnaar naar internationale reclamefestival Cannes Lions. De prijswinnaar gaat in 2017 met de Jonge Honden mee naar het reclamefestival in Cannes. De jury bestond uit Pieter Scheltema, Bart Heijboer, Rogier Hesp, Bas Pinkse, Sebastiaan Roestenburg en Jacques Vereecken.
Lees hier het juryrapport

De KNF prijs is gewonnen door The Origin of Trouble
De KNF-prijs gaat naar The Origin of Trouble van Tessa Pope.
Lees hier het juryrapport

Winnaar eerste AVROTROS Scenarioprijs is Saar Ponsioen met Grijs is ook een Kleur
De winnaar van de AVROTROS Scenarioprijs is Saar Ponsioen met Grijs is ook een kleur. De jury bij de dit jaar voor het eerst uitgereikte prijs bestond uit Anne Barnhoorn, Frank Ketelaar en Simone van den Ende.
Lees hier het juryrapport

De Topkapi Films Fictie Prijs is gewonnen door Grijs is ook een kleur
De eindexamenfilm Grijs is ook een kleur is de winnaar van Topkapi Films Fictieprijs 2016. De jury bestond dit jaar uit Esther Gerritsen, Benja Bruijning, Shariff Korver, Johan Fretz en Laurette Schillings. De Topkapi Films Fictie prijs wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. De prijs bestaat uit een bezoek aan de Berlinale in februari 2017.
Lees hier het juryrapport

De VPRO Documentaire prijs is gewonnen door The Origin of Trouble
De VPRO Documentaire Prijs 2016 is dit jaar gewonnen door The Origin of Trouble. De jury bestond dit jaar uit Stan van Engelen,  Barbara Truyen en Martien Vlietman. De prijs bestaat uit een Golden Ticket voor de crew naar het DocFest in Sheffield (juni 2017).
Lees hier het juryrapport

Bron: Nederlandse Filmacademie