Oproep Burny Bos Talent Award

De Burny Bos Talent Award- scenariowedstrijd wordt dit jaar voor de 3e keer georganiseerd door filmproducent BosBros (o.a. Minoes, Dolfje Weerwolfje, Wiplala).

Zowel beginnende als gevorderde scenaristen kunnen hun scenario-idee insturen en maken daarmee kans op een geldbedrag van €5.000 en verfilming van hun concept. Het thema van dit jaar is sport en de doelgroep zijn kinderen van 6 tot 12 jaar en hun ouders.  De winnaar van wordt op 21 oktober, tijdens het Cinekid Festival bekend gemaakt. De Award wordt uitgereikt voor Burny Bos.

“Een goed script is de basis voor een interessante film. De rol van de scenarist wordt in Nederland vaak onderschat. Om hier meer aandacht voor te vragen bedacht ik twee jaar geleden deze schrijfwedstrijd voor beginnend en gevorderd scenariotalent. We besloten om dit jaarlijks voort te zetten als steuntje in de rug voor scenaristen in Nederland” – Burny Bos

In 2014 werd de Burny Bos Talent Award voor het eerst uitgereikt aan Victoria Warmerdam met haar scriptidee SpaceKees. Een jaar later won Jean Koolen de award met zijn animatie-concept Over het water. Beide projecten zijn momenteel bij BosBros in ontwikkeling. De pre-productie van SpaceKees staat gepland voor volgend jaar.

Thema sport
Nederland is een uitblinker op het gebied van sport. We hebben de beste zwemmers, schaatsers en wielrenners van de wereld. En ook de jongste Formule 1 kampioen ooit is van ons. Waar een klein landje al niet groot in kan zijn. Maar als het om filmdrama gaat, zijn de sporters die niet tot de top behoren, dan niet minstens zo interessant? Zij, die zich binnenstebuiten trainen maar altijd 2e worden, of 133e. Of zij, die helemaal geen talent hebben, maar wel veel wilskracht. Of sporters, die van kinds af aan gedrild werden door hun ouders. Inspiratie genoeg voor een mooi filmscenario vinden wij.

De Burny Bos Talent Award bestaat uit een geldprijs van €5.000,- De winnaar mag daarbij zijn/haar idee met BosBros uitwerken tot een volledig script met als doel dit te verfilmen.  De jury zal uit alle inzendingen de drie beste nomineren. Op 21 oktober wordt op Cinekid de winnaar bekend gemaakt. De troostprijs voor de 2e en 3e plaats is een geldbedrag van €500,-

De jury bestaat uit Burny Bos (schrijver, producent) Tamara Bos (scenarist en creative producer), Jolande Junte (managing director BosBros), Alieke van Saarloos & Sia Hermanides (scenario en regie van de jeugddramaserie Voetbalmeisjes) en Sannette Naeyé (directeur Cinekid).

De Burny Bos Talent Award wordt sinds 2014 jaarlijks uitgereikt op Cinekid. De regels voor deelname en sluitingsdatum zijn vind je hieronder. Insturen kan naar talentaward@bosbros.com

Heb jij een goed idee en wil je meedoen?  Lees hier de voorwaarden en spelregels

Bron: BosBros