Vier documentairemakers krijgen toekenning uit OASE

Nederlands Filmfonds en Prins Bernhard Cultuurfonds investeren € 32.000 in eerste ronde van OASE 2016.

De vier documentairemakers die in deze eerste ronde van 2016 een bijdrage van €8.000 krijgen zijn:

Regisseur – project
Lisa Boerstra – Anouk – doen, durven & de Waarheid
Sergej Kreso – Here We Move Here We Groove
Frank Scheffer – De tijdloze Adem
Daan Veldhuizen – Paradijsvogels

Het Nederlands Filmfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds zijn in 2013 gestart met OASE, een vrijplaats voor regisseurs om filmplannen te ontwikkelen voor lange documentaires met cinematografische kwaliteit. OASE heeft jaarlijks maximaal € 80.000 beschikbaar voor ervaren documentaire regisseurs die een plan willen uitwerken.

Met OASE stimuleren het Filmfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds gezamenlijk de ontwikkeling van zogenoemde treatments – de verkorte versie van een script. Op basis hiervan kan de documentairemaker een producent benaderen voor de verdere ontwikkeling en eventuele realisering van de documentaire.

De bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds komt vanuit een CultuurFonds op Naam, het Mady Saks Fonds. Dit fonds werd ingesteld door de in 2006 overleden cineaste Mady Saks.

Aanvragen voor OASE kunnen bij het Filmfonds worden ingediend.
Aanvragen voor de tweede ronde 2016 kunnen ingediend worden tot uiterlijk 26 september 2016. De aanvragen worden door beide fondsen beoordeeld. Voor meer informatie over de richtlijnen en aanvraagprocedure: https://www.filmfonds.nl/nl/film-producties/screen-nl/ontwikkeling/oase
Volgend jaar zal er één indienronde zijn in plaats van twee, in het najaar van 2017.

Bron: Nederlands Filmfonds