Nieuwe Zakelijk Leider CinemAsia aangesteld

Het bestuur van CinemAsia Film Festival heeft Rapti Miedema benoemd tot Zakelijk Leider van CinemAsia Film Festival. Ze is per 1 juni 2016 begonnen.

Met een master in Zuidoost-Aziatische kunst en materiële cultuur van de Universiteit Leiden, heeft Rapti bij verschillende culturele organisaties gewerkt, waaronder de Tong Tong Fair als Relatiemanager. Momenteel werkt ze voor het Nationaal Museum van Wereldculturen, waar zij tentoonstellingsprojecten en andere (internationale) projecten leidt, die betrekking hebben tot onderzoek naar de museumcollecties. Rapti was eerder ook bestuurslid van de Vereniging van Vrienden der Aziatische Kunst.

Bestuursvoorzitter en oprichter van het festival Doris Yeung is zeer verheugd dat Rapti voormalig General Manager Bianca Kuijper opvolgt, die onlangs is verhuisd naar New York vanwege een nieuwe functie. “Het bestuur is ervan overtuigd dat Rapti, met haar passie voor de Aziatische cultuur, culturele uitwisseling en ervaring in het werken in de Nederlandse culturele sector, een enorme aanwinst zal zijn voor CinemAsia. Het festivalteam kijkt uit om met haar en festivaldirecteur Lorna Tee te werken aan het verdere succes van het festival. “

Rapti is erg blij met haar nieuwe functie: ‘CinemAsia is een uniek platform in de Benelux als het gaat om Aziatische films. Het festival presenteert Aziatische cinema, cultuur en hedendaagse kwesties aan een breed publiek in Nederland. Ik kijk er erg naar uit bij te dragen aan het verbinden van filmmakers en publiek en de betrokkenheid te vergroten middels het programmeren van films en andere nevenactiviteiten die de Aziatische diversiteit tonen en de rijke verhalen van de Aziatische diaspora vertellen.

Het festival gaat op tournee in Rotterdam van 30 september tot en met 2 oktober 2016.
De 10e editie van het CinemAsia festival vindt plaats van 7 tot en met 12 maart 2017 in Amsterdam.

Bron: CinemAsia