Inschrijving educatieprogramma Nederlands Film Festival geopend

Van 21 tot en met 30 september wordt Utrecht weer omgetoverd tot festivalhoofdstad van Nederland. Speciaal voor leerlingen organiseert het Nederlands Film Festival (NFF) een aantrekkelijk en divers educatief programma, met onder andere filmvertoningen, inclusief nagesprek met cast en crew, workshops film maken en het feestelijke Junior Kalveren Gala! Scholen kunnen zich vanaf nu voor het educatieprogramma van NFF 2016 inschrijven.

NFF School
Het NFF investeert met NFF School al jarenlang in educatie voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs om mediawijsheid te bevorderen, de toekomstige filmtalenten te inspireren en het publiek van de toekomst te bereiken. Met succes, want jaarlijks bezoeken ruim zesduizend leerlingen uit Utrecht en omgeving het educatieprogramma.

Kidsbios (basisonderwijs)
Tijdens het festival worden de leukste en beste Nederlandse jeugdfilms vertoond, waaronder Paul van Loon’s boekverfilming MEESTER KIKKER. Daarnaast is er op het NFF een exclusieve preview van de nieuwe Nederlandse televisieserie VOETBALMEISJES. Voor een unieke filmervaring zet het NFF zich in om bij iedere voorstelling een van de filmmakers aanwezig te laten zijn. | Bekijk het volledige aanbod van de Kidsbios.

Jongerenprogramma (voortgezet onderwijs)
Het educatieprogramma voor het voortgezet onderwijs is onderverdeeld in Small, Medium en Large. In Small zijn films van het afgelopen jaar opgenomen, waaronder de documentaire TONY over de ontstaansgeschiedenis van het ‘Tony’s Chocolonely’-merk. Het NFF nodigt bij de vertoningen filmmakers uit voor een nagesprek. | Bekijk het volledige filmaanbod van Small.

Het Medium-programma Blik op de Set geeft leerlingen de kans om te ontdekken wat er allemaal komt kijken bij het maken van een film. Zowel op de set als daarbuiten biedt het NFF op 20 en 21 september verschillende workshops aan, zoals regie, cameravoering, acteren en grime. De leerlingen worden tijdens deze workshop actief begeleid door professionals op het gebied van film. |  Bekijk het Medium-programma.

In het Large-programma maken leerlingen tijdens workshops, die het NFF in samenwerking met het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) aanbiedt, in groepjes een film van één minuut. De zelfgemaakte films strijden tijdens een spetterend gala om de felbegeerde prijs: het Junior Kalf. Leerlingen kunnen binnen verschillende categorieën, o.a. Beste Film, Beste Montage en Beste Acteur, prijzen in de wacht slepen. |  Bekijk het Large-programma.

Auditief beperkt
Het NFF vindt dat iedereen naar de film moet kunnen gaan. Speciaal voor kinderen met een auditieve beperking stelt het festival daarom al een aantal jaren een leuk en leerzaam bioscoopprogramma samen, voorzien van Nederlandse ondertiteling en met ondersteuning van een tolk Nederlandse gebarentaal. De films die dit jaar worden vertoond zijn DUMMIE DE MUMMIE EN DE SFINX VAN SHAKABA en BON BINI HOLLAND.

Docentenworkshops
Dit jaar organiseert het NFF, in samenwerking met EYE, workshops voor docenten uit het primair en voortgezet onderwijs. In de workshops worden praktische handvatten aangeboden om in de klas zelf aan de slag te gaan met film. De workshop voor docenten uit het primair onderwijs vindt plaats op woensdag 28 september om 16:00 uur. De workshop voor docenten uit het voortgezet onderwijs vindt plaats op vrijdag 23 september om 16:00 uur. Deelname bedraagt € 10,00 per persoon, inclusief een drankje na afloop. Aanmelden of meer informatie over deze workshop? Stuur een email naar educatie@filmfestival.nl.

Deadline en inschrijven
Scholen kunnen zich tot 9 juli voor het educatieprogramma inschrijven:

Inschrijven Kidsbios
Inschrijven Jongerenprogramma

Vragen? Neem contact met ons op via educatie@filmfestival.nl of via 030-2303800.

Bron: Nederlands Film Festival