Nederlandse korte film dingt mee naar plek op shortlist Oscars

De Nederlandse korte film Buddy van regisseur Niels Bourgonje is geselecteerd voor het prestigieuze Palm Springs International Shortfest in Californië. Dat heeft producent Edwin Goldman woensdag gemeld.

Het festival vindt plaats van 21 tot en met 28 juni. Buddy, met in de hoofdrollen acteurs Daniel Cornelissen en Tobias Nierop, vertelt over een jongen die de liefde van zijn ex probeert terug te winnen door hem bij te staan tijdens een hiv-onderzoek.

Op het Palm Springs International ShortFest worden meer dan driehonderd korte films uit meer dan vijftig landen vertoond. Gezien het groot aantal films dat wordt aangemeld voor het festival, is het bijzonder dat een Nederlandse productie is verkozen voor de competitie.

Oscars
Doordat Buddy is geselecteerd voor het festival, dingt de film automatisch mee naar een plek op de shortlist voor de Oscars voor Beste Korte Film. Als Buddy in Palm Spings in de prijzen valt, is de productie verzekerd van een plekje op de shortlist voor de Oscars.

Buddy zal later dit jaar in de Nederlandse bioscopen te zien zijn als voorfilm in het programma van de Pathé Gay Night en het Gay & Lesbian Summer Film Festival, dat langs verschillende steden tourt.

Bron: NU.nl