Arab Camera viert Rotterdam

Het Arab Camera Festival hult de herdenking van 75 jaar reconstructie na de Tweede Wereldoorlog in een Arabisch jasje. Bovenaan de 29 meter hoge trap pal naast Rotterdam Centraal vertoont Arab Camera films op hoog niveau!

Damascus-filmavond
Op 5 juni neemt Arab Camera deel aan het evenement Rotterdam viert de stad! Rotterdam herdenkt hiermee de heropbouw van de stad na de oorlog, waarin ze een lange weg heeft moeten afleggen. Het Arab Camera Festival zoomt in op het oorlogsaspect van de viering en vertoont de film ‘Four O’clock at Paradise’. Om 19.30u neemt deze Syrische film ons mee naar hedendaags Damascus dat verscheurd wordt door oorlog. Maar ook in een oorlog leven mensen, gaan ze uit en hebben ze lief. We zien Syriërs wier levens elkaar kruisen in één enkele dag in Damascus. Een gevangen genomen musicus en de vrouw van zijn leven die door ziekte aan bed is gekluisterd. Een man die zijn leven riskeert om zijn vrouw te redden. Een vrouw die op het punt staat te bevallen. Leven en dood grijpen er ineen.

Filmestafette
Hiernaast presenteert Arab Camera een filmestafette die Nederland en Syrië met elkaar verbindt. Jonge Syrische filmmakers gebruiken het eindshot van films van Nederlandse collega-filmmakers als startpunt voor hun eigen korte film. Boodschappen reizen heen en weer van Nederland naar Syrië en de filmmakers worden uitgedaagd zich in te leven in de wereld van de andere filmmaker en diens cultuur. En met hen hun publiek.

Gratis retourtje Syrië
Arab Camera viert de stad! gratis. Bezoekers kunnen vrij inlopen, maar wie verzekerd wil zijn van een plaats, doet er verstandig aan te reserveren via info@arabcamera.nl. De vertoning in het kader van de herdenking van de naoorlogse wederopbouw vormt een voorproefje op het Arab Camera Festival van 29 september t/m 2 oktober, waar het serieuze werk wordt afgewisseld met een kwinkslag en humor.

Bron: Arab Camera Festival