Verslag NBF Netwerkborrel Highlights technologiebeurs NAB op maandag 30 mei

Guy Molin bezoekt jaarlijks de NAB, de grootste technologiebeurs ter wereld die plaatsvond van 16 tot 21 april in Las Vegas. Net als afgelopen jaren presenteerde hij zijn bevindingen bij de NBF Netwerkborrel.

De afgelopen editie van de NAB stond volgens Guy niet in het teken van grote vernieuwingen, maar was vooral gericht op eerder aangekondigde apparatuur die eindelijk goed functioneert en beschikbaar is. De twee buzzwords waren dit jaar HDR (High Dynamic Range) en VR (Virtual Reality).

Guy bespreekt de nieuwste ontwikkelingen die te zien waren bij Blackmagic Design, RED, SONY, Canon, Panasonic, ARRI, Flanders, Bright Tangerine, Sennheiser en Edelkrone. Ook was er een bijzondere concept camera te zien: een Lytro camera waarbij veel depth data uit de camera te halen valt. Deze camera is nog lang niet bruikbaar, maar belooft een spannende toekomst.

Op het gebied van HDR zijn er wat Guy betreft twee koplopers: NHK (gericht op TV) en Dolby (gericht op bioscopen). Dolby probeert een HDR standaard te creëren. Deze is er momenteel nog niet.

Verder worden er steeds leukere VR brillen ontwikkeld, zoals de ZEISS VR One Headset. Hiermee kun je de camera van een drone besturen met je hoofd.

Ook presenteert Guy handige nieuwe back-up software van ‘Hedge for Mac‘. NBF-leden en bezoekers van de avond kunnen 20% korting krijgen op deze software door op deze link te klikken!

Bij de presentatie zijn ook The Future Store en Socrates aanwezig. Socrates heeft een Tilta Gimbal en een Armor-Man meegenomen, waarmee zwaardere camera’s heel stabiel gebruikt kunnen worden. The Future Store toont real time HDR grading en een VR opstelling met 6 Go-pro cameras. De bezoekers bekijken alles uitgebreid en er is veel ruimte om vragen te stellen. Zie de foto’s op Facebook!

De NBF wil graag The Future Store, SocratesAV en Hedge for Mac bedanken voor hun aanwezigheid met de toffe spullen.De netwerkborrel van juni vervalt i.v.m. onze Algemene Ledenvergadering op 22 juni. Daarna begint onze zomerstop en zijn we er in het najaar weer. Graag tot dan!