DDG Avond 13 juni: de Helleveeg & Publieke Werken met Q&A

Op maandag 13 juni vindt de laatste DDG Avond voor de zomer plaats. Dan vertonen we De Helleveeg van André van Duren, camera Theo Bierkens en Publieke Werken, geregisseerd door Joram Lürsen. Tussen beide filmvertoningen door zal een Q&A met de makers plaatsvinden met extra aandacht voor special effects, onder leiding van regisseur Barbara Bredero.

De avond vindt plaats in Het Ketelhuis. Omdat we twee films vertonen, beginnen we al om 19.00 uur!

Het programma ziet er als volgt uit:
19.00 uur DE HELLEVEEG, regie André van Duren
21.00 uur Q&A met André van Duren en cameraman Theo Bierkens & Joram Lürsen
21.30 uur PUBLIEKE WERKEN, regie Joram Lürsen

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met de NSC en DAFF.

Interesse om te komen? Reserveer je kaartje(s) dan via vertoning@daff.org en meld ook even dat je via de DDG naar de avond komt.De Helleveeg is gebaseerd op de succesvolle, gelijknamige roman van A.F.Th. van der Heijden. In de film maken we kennis met Albert Egberts (Benja Bruijning) en zijn tante Tiny (Hannah Hoekstra). Tiny lijdt behalve aan smetvrees ook aan een dwangmatig scherpe tong. Voor Albert is tante Tiny, schertsend Tientje Poets genoemd, even afschrikwekkend als intrigerend. Eenmaal zelf volwassen geworden stuurt Albert aan op een grote confrontatie, waarbij eindelijk alle familiegeheimen aan het licht komen. Kijk voor meer informatie hier.

Publieke Werken naar de gelijknamige bestseller van Thomas Rosenboom.
1888. Een vioolbouwer, Vedder (Gijs Scholten van Aschat), moet het veld ruimen als zijn huisje, gelegen tegenover het net opgeleverde Centraal Station van Amsterdam moet wijken voor het geplande Victoria Hotel. Zijn neef Anijs (Jacob Derwig), apotheker te Hoogeveen, heeft zich door ongeoorloofd medisch handelen in de nesten gewerkt en zoekt een uitweg, voor zichzelf, maar ook voor een groep arme turfstekers die hij een toekomst in Amerika belooft. Bevlogen – of is het hoogmoed? – beramen de twee een plan om het onderste uit de kan te halen. Met tragische gevolgen.
Kijk voor meer informatie hier.

Datum: maandag 13 juni
Tijd: 19.00 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Westergasfabriek, Amsterdam

Bron: DDG