VERS Avond 6 juni: Wat kunnen audiovisuele media leren van theater?

Het verfilmen van een toneelstuk is zo oud als audiovisuele media zelf zijn. Theaterstukken worden alom verfilmd (denk o.a. aan: ‘August: Osage County’, The Broken Circle Breakdown , ‘Familie’) en films worden bewerkt tot theaterstuk (denk aan: ‘Husbands and Wives’, De Marathon). De grote verschillen tussen theater en audiovisuele media zijn bekend; theater is live, film niet.

Bij het theater bepaalt de toeschouwer zelf zijn of haar blikrichting, bij audiovisuele media is het de camera die bepaalt waar de toeschouwer naar kijkt. Toch zijn er ook veel overeenkomsten tussen beide kunstvormen. Maar wat zouden film en televisie kunnen leren uit het theater?

In samenwerking met Act Acteursbelangen (de belangenvereniging voor acteurs) gaan we op maandag 6 juni in gesprek met twee gasten die ervaring hebben in de theater- én film/televisiewereld. Ook benieuwd hoe je als filmmaker geïnspireerd kunt raken door de theaterwereld? Reserveer op tijd je kaarten en kom naar de VERS Avond op 6 juni!

De eerste gast is al bekend! Schrijfster Maria Goos zal samen met een nader bekend te maken acteur of actrice in gesprek gaan over de verschillen tussen audiovisuele media en theater én natuurlijk over datgene wat de filmwereld kan leren van het theater!

Maria Goos schrijft zowel toneelstukken als (speel)films en televisieseries. Na de middelbare school in Breda volgt Maria Goos van 1977 – 1982 de docenten- en regieopleiding van de Toneelacademie in Maastricht. Haar grote ‘doorbraak’ vindt plaats in 1991. Samen met Hugo Heinen en Pieter van de Waterbeemd schrijft zij de televisieserie ‘Pleidooi’ over het wel en wee in een advocatenkantoor. Hierna schrijft ze nog vele series, films en theaterstukken, waaronder ‘Familie’ (bewerking van het door Willem van de Sande Bakhuyzen geregisseerde theaterstuk ‘Familie’), ‘Leef!’ , Cloaca (film), Oumi en Volgens Robert.

Datum: maandag 6 juni 2016
Tijd: 19.30 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, 1014 DB Amsterdam
Toegang: gratis voor VERS-leden (op vertoon van ledenpas) en Cineville pashouders.
Niet-leden betalen € 5,-.

* Reserveer je kaarten van te voren via Het Ketelhuis: 020 684 00 90.

Kom ook, stel je vragen en geniet van een borrel achteraf! www.ketelhuis.nl – Facebook event

Bron: VERS