Verslag NBF Netwerkborrel Highlights technologiebeurs NAB op maandag 30 mei

Buzzwords: HDR & VR

Guy Molin bezoekt jaarlijks de NAB, de grootste technologiebeurs ter wereld die plaatsvond van 16 tot 21 april in Las Vegas. Net als afgelopen jaren presenteerde zijn bevindingen bij de NBF Netwerkborrel.

De afgelopen editie van de NAB stond volgens Guy niet in het teken van grote vernieuwingen, maar was vooral gericht op eerder aangekondigde apparatuur die eindelijk goed functioneert en beschikbaar is. De twee buzzwords waren dit jaar HDR (High Dynamic Range) en VR (Virtual Reality).

Guy bespreekt de nieuwste ontwikkelingen die te zien waren bij Blackmagic Design, RED, SONY, Canon, Panasonic, ARRI, Flanders, Bright Tangerine, Sennheiser en Edelkrone. Ook was er een bijzondere concept camera te zien, de Lytro camera waarbij veel depth data uit de camera te halen valt. Deze camera is nog lang niet bruikbaar, maar belooft een spannende toekomst.

Op het gebied van HDR zijn er wat Guy betreft twee koplopers: NHK (gericht op TV) en Dolby (gericht op bioscopen). Dolby probeert een HDR standaard te creëren. Deze is er momenteel nog niet.

Verder worden er steeds leukere VR brillen ontwikkeld, zoals de ZEISS

Na deze avond zijn

Guy Guy Molin zal in een uitgebreide presentatie de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen die op de beurs zijn gepresenteerd uit de doeken doen.

Een tipje van de sluier: er zijn veel nieuwe ontwikkelingen rond HDR (High Dynamic Range) en VR (Virtual Reality) die zeer de moeite waard zijn. Uiteraard zijn er ook veel andere leuke nieuwigheden gepresenteerd. Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan langs op 30 mei. Toegang is gratis en aanmelden kan via Eventbrite.

Met medewerking van: The Future Store en Socrates

Dinnerdeal
Bezoekers van de NBF netwerkborrel kunnen gebruik maken van een speciale dinnerdeal. Er is keuze tussen een menu met één gang (€12,50) en twee gangen (€18,50), bij binnenkomst af te rekenen bij de bar. Het diner wordt om 18:30 geserveerd in het Kring-restaurant. Via Eventbrite kun je aangeven of je gebruik wilt maken van de dinnerdeal. Aanmeldingen dienen uiterlijk op vrijdag 27 mei binnen te zijn.

Programma
18:30 – 19:45   gezamenlijk diner in het Kring-restaurant (optioneel)
19:45 – 20:00   inloop programma
20:00 – 21:30   programma in Club Up
21:30 – 23:00   borrelen in de bar van De Kring

Wat: NBF netwerkborrel  Highlights technologiebeurs NAB
Wanneer:
Maandag 30 mei 2016
Waar: De Kring, Kleine-Gartmanplantsoen 7-9 1-hoog, Amsterdam (Google Maps)
Voor wie: Leden van de NBF, Kring-leden en alle film- en televisieprofessionals
Toegang: Gratis

Aanmelden
Aanmelden voor de NBF netwerkborrel kan via Eventbrite: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-nbf-netwerkborrel-op-maandag-30-mei-highlights-technologiebeurs-nab-25375514848. Voor vragen kun je terecht bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588.