Minority Report ontwerper John Underkoffler (Oblong) in exclusieve masterclass over Future Media Interfaces op het Media Park

IMMovator haalt in het kader van Hilversum Media Campus de Amerikaans ontwerper en onderzoeker John Underkoffler naar het Media Park.

John Underkoffler is in Nederland om te spreken op The NextWeb en de Campus Party en zal voorafgaand aan zijn speeches een exclusieve masterclass verzorgen op het Media Park, op donderdag 26 mei. Hij is gespecialiseerd in het ontwerpen van mens-machine interactie en is bekend geworden als wetenschappelijk adviseur van Minority Report. Hij ontwierp voor deze film de “g-speak spatial operating environment”.

In een twee uur durende sessie zal John Underkoffler zijn ervaringen als onderzoeker, designer en ondernemer met een kleine groep media-professionals delen. John is oprichter en CEO van Oblong Industries. Hij ontwierp in 2002 de computer interfaces van de film Minority Report, vandaag de dag worden deze computers door Oblong in de markt gezet. Oblongs technologieën bouwen voort op Johns jarenlange ervaring als onderzoeker bij het MIT Media Lab, waar hij verantwoordelijk was voor innovaties in holographics, real-time computer graphics, grootschalige data visualisatie technieken en de I/O Bulb en Luminous room systems.

In 2002 maakte zijn carrière een verrassende wending toen hij als wetenschappelijk adviseur aan de slag ging voor films als Minority Report, The Hulk en Iron Man. In 2015 won hij de National Design Award voor Interaction Design.Voorbeelden van zijn werk zijn nu onderdeel van het Smithsonian archief. Hij is daarnaast director van het E14 fonds.

De Meet the Master sessie wordt georganiseerd door iMMovator, Hilversum Media Campus, Media Park en CLICKNL en heeft als doel Nederlandse professionals die werkzaam zijn op het snijvlak van media & ICT te inspireren op een vernieuwende manier naar mens-machine relaties te kijken. De sessie begint om 13.00 uur in de foyer van het studiocentrum op het Media Park en is rond 15.00 uur afgelopen.

Meer informatie en inschrijving via de website van iMMovator.

Bron: iMMovator