Filmwereld lanceert educatief programma CinesCool

Educatie is het belangrijkste motief, maar dat de Nederlandse jeugd uiteindelijk ook wat vaker naar de bioscoop zal gaan, is natuurlijk mooi meegenomen bij CinesCool.

Wereldwijd zien bioscopen het jongerenbezoek afnemen. Over dat probleem wordt in de filmwereld al enige tijd gediscussieerd, met als eerste resultaat CinesCool, een educatief platform voor basis- en voortgezet onderwijs dat in september van dit jaar wordt geïntroduceerd. Het educatieve materiaal is direct gekoppeld aan Nederlandse en Europese jeugd- en familiefilms, documentaires en series. Het doel is deze een vastere plek te geven in het reguliere lesprogramma.

Daarbij is het niet de bedoeling dat leerlingen alleen op school naar films kijken, maar in de bioscoop en het filmtheater ook naar nieuwe producties gaan kijken, waarvoor begeleidend educatief materiaal beschikbaar is. En om het nóg leuker en breder te maken zullen er castings, voorpremières en meet-and-greets met filmmakers worden georganiseerd.

CinesCool wordt in september 2016 in Nederland gelanceerd door middel van een pilot waaraan ook wordt meegewerkt door EYE. Als het project aanslaat zal het ook in andere Europese landen worden ontwikkeld.

CinesCool werd bekendgemaakt tijdens het festival van Cannes en is ontwikkeld door Young Crowds (gespecialiseerd in educatieve content), de oprichters van Kidsweek, producent Harro van Staverden (Achtste-groepers huilen niet), filmboeker Carolyn van Liefland en Gofilex.

Bron: Holland Filmnieuws