NL korte film PORCELAIN naar Cannes Film Festival

De korte film ‘Porcelain’ van regisseur Emmanuel Adjei en scenarist Marleen Özgür is geselecteerd voor de Short Film Corner van het filmfestival van Cannes 2016.

Porcelain werd geproduceerd door het Amsterdamse productiehuis Vigics.

De cameravoering is afkomstig van Paul Özgür (Prins, Magnesium), en de soundtrack is gecomponeerd door de Rotterdamse artiest Sevdaliza.

De trailer van Porcelain:
https://vimeo.com/154497694

Porcelain gaat over een klein familiedrama dat zich afspeelt in het begin van de vorige eeuw. De film verbeeldt de dagen rondom het overlijden van het jongste kind, dat door zijn zussen en alleenstaande moeder wordt verzorgd. De dood, die in elk mensenleven voortdurend op de loer ligt, verteld in dit verhaal hoe hij in contact komt met de jongen die al een tijdje tegen een longziekte vecht. Als toeschouwer zijn we er getuige van hoe alledaagse momenten in en om het huis een onheilspellend karakter krijgen en hoe de vrouwen op hun eigen wijze omgaan met hun verdriet.

De Short Film Corner is een evenement ter ondersteuning van nieuwe filmmakers, dat officieel bij het festival hoort, maar los staat van de competitie. Het evenement geeft talentvolle makers van korte films de mogelijkheid om hun werk te vertonen en lezingen te volgen, maar fungeert bovenal als netwerkplek.

Het Cannes Film Festival vindt dit jaar plaats van 16 tot 22 mei.

Bron: Emmanuel Adjei