Nederlandse Speelfilm Bodkin Ras wint wederom twee internationale awards

De Nederlandse speelfilm BODKIN RAS, het speelfilmdebuut van regisseur Kaweh Modiri heeft wederom een prestigieuze internationale filmprijs ontvangen.

Op het Netia Off Camera International Festival of Independent Film in Kraków, Polen won de film de ‘Making Way’ Award van de internationale competitie én de Youth Jury Award. The ‘Making Way ‘award is bedoeld voor voor debuut en tweede speelfilms. Aan de award  is een geldbedrag van $100,000 verbonden om één van de volgende films van de regisseur te helpen financieren.

BODKIN RAS vertelt het verhaal van Bodkin, een jonge man die aankomt in het rustige Schotse stadje Forres. Hij is naar deze uithoek van Europa gevlucht om zich gedeisd te houden na een noodlottige ongeval. Dit blijkt onmogelijk te zijn in de stad waar geruchten zich snel verspreiden. De film is een mix van documentaire en fictie. Alle karakters behalve Bodkin zijn echte mensen uit het dorp die zichzelf spelen.

De film beleefde onlangs nog haar Amerikaanse première op het belangrijke Amerikaanse filmfestival South by Southwest, waar het werd geselecteerd voor het ‘SXGlobal’ programma.

Bodkin Ras komt op 8 september 2016 in de Nederlandse bioscopen.

Bron: Revolver