Boeddhistisch filmfestival gaat door ondanks wegvallen sponsor

Ondanks het wegvallen van de Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) als belangrijke sponsor van het Boeddhistisch Film Festival Europa (BFFE) zal het festival in 2016 op 30 september en 1 en 2 oktober, in het EYE filmmuseum te Amsterdam haar elfde editie beleven. Het thema is Creativiteit met als insteek Happy mind, healthy body.

Het BFFE is in zijn genre uniek. Geïnspireerd door een spirituele visie worden er films getoond die nergens anders te zien zijn. Het BFFE laat de diversiteit zien van het boeddhisme dat breed wordt opgevat. De films komen uit Oost en West, en spreken vanuit alle boeddhistische tradities. Naast film is er ook aandacht voor kunst, er zijn vooraanstaande sprekers en panelgesprekken met aansprekende thema’s en gasten. De organisatie staat onder bezielende leiding van Babeth VanLoo, internationaal gelauwerd regisseur en producent, en mede-oprichtster van de BOS.

Het BFFE geeft deelnemers en publiek de mogelijkheid samen bezinning, inspiratie en verwondering te ervaren. De films hebben de potentie om ons als kijkers te transformeren en op een andere manier naar de realiteit te laten kijken. We kunnen samen geraakt worden. De regisseur van de film is vaak aanwezig om met het publiek over de film te spreken. Dit biedt een unieke kans om de context en beweegredenen van de filmmaker te leren kennen.

Het voortbestaan van het BFFE is afhankelijk van betrokken donateurs en bezoekers. Met het verdwijnen van de Boeddhistische Omroep Stichting als onafhankelijke publieke omroep verliest het BFFE haar belangrijkste sponsor. De organisatie zoekt vrienden en medewerkers die de handen uit de mouwen willen steken en op andere wijze het voortbestaan mogelijk maken.

Bron: Boeddhistisch Dagblad