Oproep voor scenaristen en regisseurs voor nieuwe Duivelse Dilemma’s

In Duivelse Dilemma’s zetten filmmakers in tv-films van 40 minuten hun personages voor een keuze tussen kwaden. Het gaat om actuele thema’s in het heden vertaald in persoonlijke dilemma’s. Hoe blijf je een goed mens onder extreme omstandigheden?

Eerder verschenen  bijv. “Mijn zoon is een Jihadist”, “Drone” en Geloven”. Zie voor meer informatie over de reeks http://www.human.nl/duivelse-dilemmas.html

Van scenaristen moet tenminste één drama- of filmscenario zijn gerealiseerd. Van regisseurs wordt, naast een afgeronde relevante opleiding, verlangd dat zij minimaal één gerealiseerde (korte) fictiefilm op hun naam hebben staan.

De Duivelse Dilemma-films worden uitgezonden op NPO 2. De films zullen in het najaar van 2017 op tv worden uitgezonden. De première is in de Balie tezamen met een debat.

Bijdrage maximaal 235.000 euro per film

Uiterste indiendatum dinsdag 17 mei 2016 om 17 uur

De aanmelding bestaat uit:

– Een synopsis (inclusief logline) van maximaal 2 pagina’s;
– De visie van de scenarist en/of regisseur in maximaal 25 regels.
– Curriculum vitae van scenarist en/of regisseur;
– Eerder gerealiseerd werk, max. 2 voorbeelden, via een URL (website);

Gevraagde info aanleveren

in één PDF-bestand (inclusief inhoudsopgave, alle bijlagen

en URL-adressen voor eerder werk). Het PDF-bestand dient geen documentbeperkingen (afdrukken, kopiëren inhoud, etc.) te bevatten; stuur het naar info@talentunited.nl onder vermelding van “Duivelse Dilemma’s 2017”

De uitslag wordt half juni 2016 bekend gemaakt. Deze eerste fase gaat om het ontwikkelen van het verhaal in een uitgebreide synopsis/mini treatment.

Bron: Talent United