InScience Dutch International Science Film Festival start inzending films voor tweede editie

De call for entry voor InScience Dutch International Science Film Festival is geopend. Filmmakers worden uitgenodigd hun films in te sturen. Documentaires, speelfilms, korte films en animatie komen in aanmerking. Voorwaarde is dat de films in 2015 of 2016 zijn uitgekomen en wetenschap als onderwerp hebben of er door geïnspireerd zijn. Inzendingen kunnen tot 24 juni 2016 worden ingediend. De tweede editie van het wetenschapsfilmfestival vindt plaats van 2 tot en met 6 november 2016 in Nijmegen.

Competitieprogramma
De geselecteerde wetenschapsfilms maken deel uit van het competitieprogramma, het jaaroverzicht. Deze films maken kans op verschillende awards, waaronder de NTR-publieksprijs. De awards worden op de slotdag van het festival uitgereikt tijdens de awardshow.

Over InScience
Het festival wil de dialoog tussen wetenschap, kunst en samenleving stimuleren en middels de kunstvorm film bijdragen aan het publieke besef van de maatschappelijke relevantie van wetenschap. Het programma bestaat uit wetenschapsfilms die in het voorgaande jaar zijn uitgebracht, debatten, Do It Yourself -Labs, een educatieprogramma voor jongeren en een kunstexpositie.

6000 Bezoekers bezochten de eerste editie van InScience in 2015, waar 73 korte en lange wetenschapsfilms vertoond werden. Award winnende films zoals The Stanford Prison Experiment, The Creeping Garden en Is The Man Who Is Tall Happy? maakten deel uit van het programma. Meer dan 150 filmmakers, wetenschappers en professionals uit de filmindustrie waren op het festival aanwezig inclusief scriptschrijver Tim Talbott (The Stanford Prison Experiment), wetenschapper en cyborg Kevin Warwick en regisseur Kim Nguyen (The Empire of Scents).

De prijswinnaars van 2015 waren:
That Sugar Film – NTR Audience Award
The Last Man On The Moon – Student Jury Award
Sleepless in New York – Youth Jury Award

Het aanmeldformulier en meer informatie over het reglement is te vinden op https://inscience.filmchief.com/. Vragen over inzendingen kunnen worden gestuurd naar: film@insciencefestival.nl

InScience is het grootste wetenschapsfilmfestival van Nederland dat zich richt op het snijvlak tussen wetenschap, maatschappij en kunst. Het  programma bestaat uit wetenschapsfilms, debatten, een educatieprogramma voor jongeren en kunst. De tweede editie van het festival vindt plaats van 2 tot en met 6 november in LUX Nijmegen.

Bron: InScience