Janneke Doolaard is Producer on the Move tijdens het Cannes International Film Festival

Janneke Doolaard van KeyDocs is geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen als Producer on the Move tijdens de komende editie van het Cannes International Film Festival (11 – 22 mei).

Het Producers on the Move programma wordt voor het 17e achtereenvolgende jaar georganiseerd door European Film Promotion (EFP) in Cannes. Tijdens het vierdaagse netwerkevenement (14 – 17 mei) worden 20 getalenteerde en veelbelovende producenten in de schijnwerpers gezet. Zij zijn geselecteerd uit de groep producenten die werden genomineerd door hun nationale EFP lid-organisaties (uit 36 landen). De belangrijkste criteria voor de strenge selectie zijn ervaring op het gebied van internationale coproducties en buitenlandse bioscoopreleases van eerder gemaakte films.

KeyDocs is een Amsterdams documentaire productiebedrijf dat onder leiding van Janneke Doolaard uiteenlopende prijswinnende films en publiekssuccessen maakt, waaronder festivalhit Ik ben Alice van Sander Burger (Eurekaprijs, Prix Grand Écran, Palmarès 2016) en Ramón Gieling´s Erbarme Dich – Matthäus Passion Stories, die een Kristallen Film ontving. De coproductie Becoming Zlatan is op dit moment in de Europese bioscopen te zien. Uitgangspunt van KeyDocs is het ontwikkelen en produceren van documentaires waarin een belangwekkend onderwerp gekoppeld wordt aan een originele vorm.

Eerdere Producers on the Move uit Nederland zijn onder andere Ellen Havenith van PRPL (2015), Marleen Slot van Viking Film (2013), Trent van NFI Productions (2012) en Michael John Fedun van Corrino Media Group (2011).

Bron: EYE International