VERS Avond 2 mei: Documentaires maken op de grens van het gevaar

Documentaires maken is altijd een uitdaging, maar sommige makers gaan nét dat stapje verder en zoeken hun eigen grenzen op. Soms zelfs zo ver dat hun eigen leven op het spel kan komen te staan. Wat drijft deze makers?

‘De waarheid’ aan het licht brengen is, laten we zeggen, niet altijd in ieders belang. Dat kan zomaar betekenen dat het maakproces enorm bemoeilijkt wordt.

Hoe gingen onze gasten om met deze potentieel gevaarlijke situaties en welke risico’s hebben zij tegen elkaar afgewogen? Waar ligt de grens tussen gemotiveerd en roekeloos? En welke voorbereidingen troffen zij om zichzelf en de documentaire veilig te houden?

Gespreksleider Eveline Gillot (freelance journalist en documentairemaakster) zal het hier met onze twee gasten over hebben: Joey Boink (bekend van o.a. de documentaire ‘Burden of Peace’) en Ilse van Velzen (bekend van o.a. de documentaires ‘A Haunting History’ en ‘Justice for Sale’).
Het belooft een avond vol avontuurlijke verhalen en praktische tips te worden, waarbij je op het puntje van stoel zult zitten. Met gevaar voor eigen inspiratie….

Datum: maandag 2 mei 2016
Tijd: 19.30 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, 1014 DB Amsterdam
Toegang: gratis voor VERS-leden (op vertoon van ledenpas) en Cineville pashouders.
Niet-leden betalen € 5,-.

* Reserveer je kaarten van te voren via Het Ketelhuis: 020 684 00 90.

Kom ook, stel je vragen en geniet van een borrel achteraf!

Bron: VERS