Natte Haring wint grote prijs in Berlijn

Het Friese filmcollectief Natte Haring heeft afgelopen weekend met hun korte film ‘Drie Mensen Vinden een Auto’ de publieksprijs gewonnen op het internationale Sehsüchte filmfestival in Babelsberg, vlakbij Berlijn. Bij de historische Babelsberg studio’s sleepte het collectief de hoogste prijs van 5000 euro binnen. Met de prijs gaat het filmcollectief de nieuwe korte film ‘het Grandioze Falen’ maken, die deze zomer wordt opgenomen.

De film werd in maart geselecteerd voor de 45ste editie van het festival uit meer dan 3500 films. Max Lunter, de regisseur, Hidde de Vries, de producent en Nuria Zantman, één van de hoofdrolspelers van de film, waren alle drie aanwezig tijdens het filmfestival. Ze waren dan ook blij verrast met het enthousiasme waarmee de bezoekers de film bekeken. Tijdens de award-ceremonie op zondag, werd na een week, het wachten beloond met een cheque van 5000,- euro!

De film heeft zijn bestaan te danken aan de Nieuwe Competitie van het Noordelijk Film Festival. De makers wonnen in september 10.000 euro, ter beschikking gesteld door de provincie Fryslân, met hun plan voor de film. Nadat de film in een korte periode gemaakt werd, ging hij in november in première als openingsfilm van dit festival. Naast dat de film te zien was op het gerenommeerde korte filmfestival GoShort in Nijmegen en te zien was bij de NPO, gaat de film binnenkort de hele wereld over.

Bron: Natte Haring